Τον Ιούνιο η εκλογή της νέας Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης ΣΕ του Δικτύου Ελλήνων Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης , σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, με συντονίστρια την πρόεδρό του κα Ιωάννα Ζαχαράκη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και χαιρέτισαν τονίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελούν οι εκλεγμένοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις χώρες που ζουν και δραστηριοποιούνται, από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας ο Γενικός Γραμματέας κος Γιάννης Χρυσουλάκης , από την ΚΕΔΕ ο Β Αντιπρόεδρος & δήμαρχος Καλλιθέας κος Δημήτης Κάρναβος, από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς η Α΄Αντιπρόεδρος κα Θεοδώρα Τζάκρη και από την Διεύθυνση απόδημου ελληνισμου και προγραμμάτων της ΓΓΑΕΔΔ η κα Ευανθία Παπαδάτου.

Τα θέματα που απασχόλησαν την ολομέλεια της συνεδρίασης ήταν κυρίως η προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου που θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά τους επόμενους δύο μήνες, όπως η πιστοποίηση του καταλόγου των μελών του Δικτύου, η έγκριση του απολογισμού της ΣΕ για το χρονικό διάστημα 2018 έως 2022 και του προγράμματος δράσης 2022-2025. Επίσης αποφασίσθηκε το χρονοδιάγραμμα των εκλοαπολογιστικών διαδικασιών και ορίσθηκαν οι ημερομηνίες ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή της νέας Συντονιστικής Επιτροπής από 27έως και 29 Ιουνίου.

Συζητήθηκαν προτάσεις για την ανανέωση του Δικτύου, τις τηλεσυνεδριάσεις με ειδική θεματολογία, τις πολιτιστικές δράσεις την ημέρα της διασποράς την ημέρα της ελληνικής γλώσσας κλπ.

Τέλος το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία, μια χώρα όπου ζουν και εκλέγονται μέλη του Δικτύου εκ των οποίων τρία συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή, συζητήθηκε με αρκετό ενδιαφέρον και εγκρίθηκε σχετικό ψήφισμα καταδίκης της ρωσικής εισβολής και αλληλεγγύης στον Ουκρανικό λαό.