Το βραβείο «Agenda 2018» για το Διεθνές Κέντρο Γυναικών στο Solingen Γερμανίας παρέλαβε η κυρία Ιωάννα Ζαχαράκη

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Την ιδιαίτερη χαρά της για την αναγνώριση των δραστηριοτήτων και την αναγκαιότητα των υπηρεσιών που παρέχει το Διεθνές Κέντρο Γυναικών στο Solingen τόνισε η κυρία Ιωάννα Ζαχαράκη, Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης με καταγωγή από την Χρυσομηλέα Καλαμπάκας Τρικάλων κατά την παραλαβή του βραβείου «Agenda 2018». Υπογράμμισε επίσης τη σημασία ανάπτυξης ικανοτήτων της συμβίωσης και της συνύπαρξης των πολιτών καθώς και την αναγκαιότητα δραστηριοποίησης για μια ανθρωπιστική κοινωνία αλληλεγγύης.

Τόσο ο δήμαρχος της Πόλης Tim Kurzbach όσο και η υπεύθυνη του συντονιστικού οργάνου της Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών κυρία Friederike Sinowenka εξήραν τις δραστηριότητες του Διεθνούς Κέντρου Γυναικών στο τομέα της ανθρωπιστικής Βοήθειας και Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης που προσφέρει στην πόλη.              

Το Διεθνές Κέντρο Γυναικών, το οποίο ιδρύθηκε πριν 11 χρόνια, την ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, έχει στόχο την συμπαράσταση και αλληλοβοήθεια νεοφερμένων μεταναστριών ή γυναικών που ζητούν άσυλο. Εκπαιδεύει γυναίκες διαφόρων εθνικοτήτων για την συνοδεία γυναικών που έχουν ανάγκη για θέματα που αφορούν διάφορες υπηρεσίες όπως, σχολικά, υγείας, εκμάθησης της γλώσσας, εξεύρεσης κατοικίας, διαφόρων παροχών κ.λ.π. Οι γυναίκες αφού παρακολουθήσουν αρκετά επιμορφωτικά σεμινάρια, που βοηθούν και τις ίδιες πολλές φορές κατά την εύρεση εργασίας και την ανάπτυξη της δικής τους αυτοπεποίθησης, απευθύνονται στις συμπατριώτισσές τους, ως φίλες, ως γειτόνισσες και συμπαραστέκονται στην καθημερινότητα τους. Τις ενθαρρύνουν  να συμμετάσχουν στα δρώμενα του νέου περιβάλλοντος, τις ενημερώνουν για τις δυνατότητες που έχουν, για τα προγράμμα ένταξης, για τα δικαιώματά τους ως γυναίκες και τον τρόπο ζωής στον νέο τόπο διαμονής τους.

Η κυρία Ζαχαράκη είναι συνιδρύτρια του Διεθνές Κέντρου Γυναικών. Διετέλεσε αρκετά χρόνια ως πρόεδρος και παραμένει υπεύθυνη λειτουργίας του Κέντρου, λόγω της εμπειρίας και των γνώσεών της.