Τηλεσυζήτηση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου για την πανδημία

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Με θέμα την πανδημία, και ειδικότερα για πως αντιμετωπίζεται στις πόλεις & χώρες που δραστηριοποιούνται τα μέλη της Σ.Ε. του δικτύου, θα πραγματοποιηθεί  συζήτηση διαδικτυακά, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, στις 4μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Σκοπός της τηλεσυζήτησης είναι να απαντηθούν ερωτήματα όπως, ποιος ο αριθμός κρουσμάτων & τεστ ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, πως οργανώνεται ο εμβολιασμός των πολιτών, ποιος ο ρόλος της αυτοδιοίκησης και ποιες πρωτοβουλίες υπάρχουν εκ μέρους της, αν ήταν/ είναι ανοιχτά και με ποιες προϋποθέσεις τα σχολεία/αν όχι πως γίνεται η εκπαίδευση, αν υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα υγείας (έλλειψη κλινών/ΜΕΘ), αν συμμετέχει ο ιδιωτικός τομέας υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και με ποιο τρόπο, ποια είναι τα μέτρα όσον αφορά την κυκλοφορία των πολιτών και τις συναθροίσεις τους σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους, ποιες υπηρεσίες και ποιοι κλάδοι είναι σε λειτουργία, ποιες τελετές επιτρέπονται και με ποιους όρους κλπ.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους, θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες και με την Ελληνική αυτοδιοίκηση, γύρω από το πως η κάθε χώρα ή/και η κάθε πόλη, όπου δραστηριοποιούνται, αντιμετωπίζει την πανδημία αυτή την περίοδο.

Η Συνάντηση θα γίνει στην ελληνική γλώσσα και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, του ΥΠΕΞ, της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης & Απόδημου Ελληνισμού και της ΚΕΔΕ.