Συνεδρίαση της Ε.Γ. του Δικτύου, στη Θέρμη

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Την πρώτη δια ζώσης, μετά την πανδημία, συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, τίμησαν με την παρουσία τους  ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κος Λάζαρος Κυρίζογλου και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ανατολική ΑΕ, αντιδήμαρχος Δόμησης , Πολεοδομικών  Εφαρμογών & Ενεργειακού Σχεδιασμού Δήμου Θέρμης κος Σωκράτης Σαμαράς.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της  Πέμπτης 28  Μαρτίου 2024, στα γραφεία του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανατολική ΑΕ με την παρουσία της Προέδρου της Σ.Ε κας Ιωάννας Ζαχαράκη Αντιδημάρχου Δήμου Solingen, του   Αντιπροέδρου κου Γιώργου Κοντορίνη Δημοτικού Σύμβουλου του  Δήμου Solna Σουηδίας  και του κου Παντέχη Χαράλαμπου, Αντιπεριφερειάρχη στην Περιφέρεια Αυλώνας της Αλβανίας.

Η πρόεδρος του Δικτύου, καλωσορίζοντας τον κ. Κυρίζογλου, ευχαρίστησε  την ΚΕΔΕ,  για την έμπρακτη βοήθεια και συμπαράσταση της,  από τη γέννηση του Δικτύου μέχρι σήμερα,  τονίζοντας την καλή συνεργασία, αλλά και τον ίδιο τον Πρόεδρο για την παρουσία του στη συνεδρίαση.   

Ο κύριος Κυρίζογλου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ για τον απόδημο Ελληνισμό σε Αλβανία και Κωνσταντινούπολη, σε θεματικές που θα μπορούσαν να περιληφθούν στον  Διαδικτυακό κύκλο συζητήσεων « Ο Ηνίοχος στον Κόσμο» και επανέλαβε την στήριξη της ΚΕΔΕ στην  πρόταση του Δικτύου για την ίδρυση Μουσείου Ελληνικής Διασποράς στο «Παλατάκι».

Η κυρία Ζαχαράκη από την πλευρά της δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει  και την Ανατολική ΑΕ για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Η συνάντηση συνεχίστηκε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης όπως τον προγραμματισμό Δράσεων για τους επόμενους μήνες, τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν, τόσο προς την Ελληνική Πολιτεία, όσο και προς την ομογένεια, για την προώθηση του ζητήματος της Ίδρυσης του Μουσείου Ελληνικής Διασποράς στο “Κυβερνείο” στην Καλαμαριά, την προετοιμασία των επόμενων συζητήσεων του κύκλου “ο ΗΝΙΟΧΟΣ στον ΚΟΣΜΟ” και την προετοιμασία της διοργάνωσης της 8ης Γενικής Συνέλευσης. Τέλος, αποφασίσθηκε να προωθηθούν για έγκριση στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου δύο ψηφίσματα, ένα για την υπόθεση Μπελέρη και ένα για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή και κατοχή του Βόρειου τμήματος της Κύπρου.