Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, Δρ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, με την Πρόεδρο και Μέλη του Δικτύου στο Ντύσελντορφ

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Στην Γερμανία, και πιο συγκεκριμένα στο Ντύσελντορφ βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου εξωτερικών Δρ Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος γιόρτασε με την εκεί ομογένεια, την ημέρα των Θεοφανίων. Παρακολούθησε τη λειτουργία στον Ναό του Αγ. Ανδρέα στο Ντύσελντορφ και μετά την τελετή του αγιασμού των υδάτων, στο λιμάνι της πόλης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε  επίσκεψη  στο Ελληνικό προξενείο  όπου έγινε η κοπή της πίτας και δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη του Δικτύου  Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, να συναντηθούν με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, τον δήμαρχο της πόλης του Ντύλσεντορφ, κ. Thomas Geisel και  δημοτικούς συμβούλους της πόλης,  εκπροσώπους συλλόγων, υπηρεσιών και τοπικών πρωτοβουλιών .

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και συζήτησαν  από πλευράς του Δικτύου,  η Πρόεδρος, της Συντονιστικής Επιτροπής, κ. Ιωάννα Ζαχαράκη, Δημοτική Σύμβουλος Solingen, ο πρώην Πρόεδρος της Σ.Ε κ. Γρηγόρης Ζαρκάδας, το μέλος της Σ.Ε. του Δικτύου, κ. Θωμάς Παπαδόπουλος περιφερειακός σύμβουλος  Hochtaunuskreis Hessen  και μέλη του Δικτύου από την ευρύτερη περιοχή.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η συμμετοχή των Ελλήνων στις δημοτικές εκλογές και η συμβολή τους στα κοινά του τόπου διαμονής τους