Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής, του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, μέσω διαδικτύου, την Τρίτη 12 Μαΐου 2020

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Με πρωτοβουλία της Προέδρου του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης κ. Ιωάννας Ζαχαράκη, του B’ Αντιπροέδρου κ. Γιώργου Κοντορίνη και σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 στις 14.00 ώρα Ελλάδας, συνάντηση μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, παρουσία του Προέδρου και του Α΄ Αντιπροέδρου της Ειδικής μόνιμης επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κκ Σάββα Αναστασιάδη, βουλευτή Ν. Δημοκρατίας Β Θεσσαλονίκης και Γιάννη Αμανατίδη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α Θεσσαλονίκης.

Η συνεδρίαση που έγινε με αφορμή τα όσα βιώσαμε και όσα προβλέπεται ότι θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα, λόγω της πανδημίας του Covid-19, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μεταφέρουν τις εμπειρίες, τις απόψεις αλλά και το πως βιώνουν την πανδημία, ο καθένας στη χώρα και πιο συγκεκριμένα στους δήμους, που είναι εκλεγμένοι και στις κοινωνίες στις οποίες ζουν και εργάζονται.

Θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση πέρα από την πανδημία του Covid-19, ήταν η στάση του Δικτύου απέναντι στη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση της ΓΓΑΕ, οι νέες προοπτικές και πως θα λειτουργήσει το Δίκτυο στα νέα δεδομένα αλλά και η συμμετοχή του Δικτύου στις εκδηλώσεις του Ελλάδα 2021.  

Στην πρόσκληση της προέδρου ανταποκρίθηκε και συμμετείχε το σύνολο σχεδόν των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής από τη Γερμανία, Σουηδία , Ηνωμένο Βασίλειο, Αλβανία, ο εκπρόσωπος των Ελληνικής καταγωγής  αιρετών  Αυστραλίας δήμαρχος Moreland κος Λάμπρος Ταπεινός αλλά και οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ στο δίκτυο Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Δήμαρχος Παύλου Μελά και Α’ Αντιπρόεδρος της Σ.Ε, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Ινιωτάκης-Δήμος Ηρακλείου, Νικόλαος Λιόλιος-Δήμος Λοκρών και Δημήτριος Μπίρμπας-Δήμος Αιγάλεω. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Ελένη Ντόμπρα, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας.