Συνάντηση της Προέδρου του Δικτύου, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Κώτσηρα

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου, έγινε διαδικτυακή συνάντηση, του Υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα στον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Γιώργου Κώτσηρα, με την Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, κ. Ιωάννα Ζαχαράκη.

Η κ. Ζαχαράκη, ενημέρωσε τον Υφυπουργό, για τις δραστηριότητες τόσο του Δικτύου όσο και των μελών του, που σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, ξεπερνούν τους 400 αιρετούς σε όλους τους βαθμούς της αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη.

Η Πρόεδρος του Δικτύου, επεσήμανε επίσης τις προσπάθειες που έχει κάνει το Δίκτυο για την επέκτασή του σε παγκόσμιο επίπεδο, αρχικά με την Ωκεανία και στη συνέχεια με την Β. Αμερική-Καναδά, καθώς και την υποστήριξη θεμάτων που αφορούν την Ελληνική Πολιτεία, στις τοπικές κοινωνίες και στα δημοτικά ή περιφερειακά συμβούλια, όπου δραστηριοποιούνται τα μέλη του.

Όσον αφορά τα θέματα που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό, η κ. Ζαχαράκη, αφού αναφέρθηκε ότι σε είναι σε σωστή κατεύθυνση η άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων του εξωτερικού, με την πρόσφατη ψήφιση του σχετικού νόμου, σημείωσε την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του ΣΑΕ, στην οποία εφόσον ζητηθεί από την Ελληνική Πολιτεία, το Δίκτυο και σε Συνεργασία με την ΠΑΔΕΕ, θα μπορούσε να συμβάλει, στην υποστήριξη της ομογένειας τόσο στη Β. Ήπειρο όσο και στην Ουκρανία, καθώς και στην υποστήριξη της πρότασης του Δικτύου, για την ίδρυση «Μουσείου της Ελληνικής Διασποράς», στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο πρώην «Κυβερνείο» (παλατάκι), που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς.

Ολοκληρώνοντας η κ. Ζαχαράκη, ευχαρίστησε την ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Εξωτερικών, την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., για την μακροχρόνια υποστήριξη και συνεργασία και σημείωσε την επιθυμία του Δικτύου, για ενεργότερη συνεργασία με την ΕΝΠΕ, καθώς και για τη διεύρυνση της χρηματοδότησης της λειτουργίας του Δικτύου, ειδικότερα για το επόμενο έτος, στο οποίο προβλέπεται να ξεκινήσει η οργάνωση της 8ης Γενικής του Συνέλευσης.

Ο κ Υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πολύχρονη και ενεργό παρουσία του Δικτύου, υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το έργο του και θα εξετάσει τα θέματα που αναφέρθηκαν για να διερευνήσει τη δυνατότητα αντιμετώπισής τους.