Συνάντηση της Προέδρου του Δικτύου, με εκπροσώπους φορέων στη Λέσβο

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Κατά την παραμονή της στην Ελλάδα και για την διατήρηση των επαφών και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών η Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, Ιωάννα Ζαχαράκη συναντήθηκε με φορείς και εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συνεχίζοντας την προσπάθειά της να κερδίζει φιλέλληνες, που επισκέπτονται την χώρα μας, ώστε να συμβάλλουν οικονομικά, ηθικά και να προωθούν στον κύκλο τους θέματα που αφορούν την Ελλάδα, οργάνωσε συνάντηση στις 20 Αυγούστου στην Μυτιλήνη με το προεδρείο του κοινωφελούς συλλόγου Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο. Στα πλαίσια της συνάντησης παραδόθηκε δωρεά 7.000 € για τις δραστηριότητές στην προώθηση της ειρηνικής συμβίωσης στο Αιγαίο και την οργάνωση επιμορφωτικών δραστηριοτήτων για ασυνόδευτα παιδιά που ζουν στην Λέσβο.

Το σεβαστό ποσό συγκέντρωσε στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση συνταξιοδότησής του ο διευθυντής κοινωνικού φορέα κύριος Horst Koss, το οποίο παρέδωσε ο ίδιος προσωπικά.

Στον αναγνωρισμένο κοινωνικό φορέα της Διακονίας στην πόλη Solingen της Γερμανίας, όπου δραστηριοποιείται πολιτικά ως δημοτική σύμβουλος η κυρία Ζαχαράκη συλλέχτηκε χάρη των γνωριμιών και προσπαθειών της για ανθρωπιστική βοήθεια στην Λέσβο τα τελευταία χρόνια ποσό πάνω των 210.000 €. Πολλές προσφορές, όπως και αυτή του κυρίου Horst Koss διανέμονται διαμέσου της Διακονίας Solingen σε φορείς για επίκαιρες ανθρωπιστικές ανάγκες και για προγράμματα επιμόρφωσης.

Παράλληλα με αυτή την συνάντηση, επιδίωξε η Πρόεδρος την συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη, τον Αντιδήμαρχο Δυτικής Λέσβου Πάππο Κωνσταντίνο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πέτρας Χάρη Παλαιοπάνη.

Όλοι επιθυμούν μία στενότερη συνεργασία με το Δίκτυο Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, είτε στην οργάνωση ημερίδων για ανταλλαγή γνώσεων στο θέμα της τοπικής Αυτοδιοίκησης ή και στην επιμόρφωση.

 

Φωτογραφία από αριστερά

Χριστίνα Χατζιδάκη, μέλος του συλλόγου, Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίου, Ήβα Φράγκου, πρόεδρος του συλλόγου, Horst Koss, πρώην διευθυντής της Διακονίας Solingen, Ιωάννα Ζαχαράκη, πρόεδρος του Δικτύου Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης, συνεργάτης της Διακονίας Solingen με καταγωγή την Λέσβο και Christine Koss, σύζυγο του κυρίου Koss.