Συνάντηση αντιπροσωπεία της Ο.Ε.Κ με την πρόεδρο της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Βερολίνο

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Στην διάρκεια της επίσημης επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Βερολίνο, πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας Πάνο Δροσινάκη και τον γραμματέα Νίκο Αθανασιάδη. Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο της Προέδρου σε πολύ φιλικό κλίμα, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και της πρέσβεως στο Βερολίνο Μάρας Μαρινάκη.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΚ ευχαρίστησαν την Πρόεδρο για την επίσκεψή της στο Βερολίνο, με την οποία τονίζεται η βαθιά φιλία που ενώνει τους δύο λαούς, φιλία την οποία ενισχύουν και προωθούν όλες οι Ελληνικές Κοινότητες και συλλογικότητες στην Γερμανία.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις Κοινότητες και την λειτουργία τους, τις σχέσεις τους με το γερμανικό και το ελληνικό κράτος καθώς και πρωτοβουλίες που σχεδιάζει να αναλάβει η ΟΕΚ για την ενίσχυση του ρόλου τους. Έγινε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κοινότητες και οι Έλληνες της Γερμανίας, ειδικότερα σε ότι αφορά θέματα εκπαίδευσης και λειτουργίας των ελληνικών και ελληνόγλωσσων σχολείων στην Γερμανία. Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την πολύ μικρή συμμετοχή με εγγραφές των Ελλήνων της διασποράς στον ειδικό εκλογικό κατάλογο εξωτερικού, που οφείλονται κατά κύριο λόγο στα πολλά απαγορευτικά κριτήρια συμμετοχής, τα οποία θεσπίστηκαν με τον νόμο 4648/2019.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε πως είναι πολύ καλά ενημερωμένη για πολλά από τα θέματα που τέθηκαν, και διαβεβαίωσε πως θα εξετάσει το αίτημα να προσκαλούνται και Έλληνες της Διασποράς στην γιορτή της Δημοκρατίας.

Πηγή :https://www.europolitis.eu