Συγκροτήθηκε σε σώμα η 7η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου

αναρτήθηκε σε: Νέα μας, Χωρίς κατηγορία | 0

Με την επανεκλογή της κ. Ιωάννας Ζαχαράκη στη θέση της Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης-ΙΝΙΟΧΟΣ, ολοκληρώθηκαν διαδικτυακά, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, οι διαδικασίες της 1ης συνεδρίασης της 21μελούς Συντονιστικής Επιτροπής, που εκλέχθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία στο τέλος του Ιουνίου.

Στη συνεδρίαση του Σαββάτου  εκλέχτηκε  ομόφωνα η νέα Εκτελεστική Γραμματεία του Δικτύου  και αποφασίστηκε  ο προγραμματισμός των δράσεων του Δικτύου για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η νέα Εκτελεστική Γραμματεία, είναι πενταμελής και συγκροτείται από:

Πρόεδρος : Ιωάννα Ζαχαράκη , Αντιδήμαρχος Δήμου Soligen ,Γερμανία

Α΄ Αντιπρόεδρος : Δημήτριος Δεμουρτζίδης, Δήμαρχος Παύλου Μελά

Β΄ Αντιπρόεδρος : Γεώργιος  Κοντορίνης , Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Solna, Σουηδία

Γραμματέας: Ζαχαρούλα Μπέλλου, Δημοτική σύμβουλος Δήμου Offenbach, Γερμανία

Ταμίας : Χαράλαμπος  Παντέχης, Αντιπεριφεριάρχης  Αυλώνας, Αλβανία

Η νέα Συντονιστική Επιτροπή, είναι η έβδομη κατά σειρά Συντονιστική Επιτροπή, που εκλέχτηκε  από την ίδρυση του Δικτύου το 2001 και θα έχει τριετή θητεία ( 2022 – 2025 )

Τη συνεδρίαση στην οποία προέδρευσε ο κος Ισίδωρος Διακίδης Δημοτικός Σύμβουλος Haringey  από το Ηνωμένο Βασίλειο χαιρέτησαν  η κα Θεοδώρα Τζάκρη, Α΄ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, ο Καθηγητής κος Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα και ο  κος  Δημήτρης Κάρναβος, Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας

Παραυρέθηκαν ως παρατηρητές  ο εκπρόσωπος της Ένωσης Δήμων Κύπρου κος Μιχάλης Σωκράτους , της Αυστραλίας κος Λάμπρος Ταπεινός , καθώς και  εκπρόσωποι της Περιφέρειας των χωρών της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που συμμετείχαν στην προηγούμενη Σ.Ε. και Ομογενείς Αιρετοί από την Τοπική αυτοδιοίκηση του Καναδά

Μετά την εκλογή της η κ. Ζαχαράκη δήλωσε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εκλογή της νέας πενταμελής  Εκτελεστικής Γραμματείας, που εκλέχθηκε το Σάββατο 22. Οκτωβρίου στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης.

Ευχαριστώ θερμά για τη εμπιστοσύνη και την επανεκλογή μου ως Πρόεδρο. Με  Αντιπροέδρους τον  κ. Δημήτρη Δεμουρτζίδη εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ και κ. Γεώργιο Κοντορίνη από Σουηδία, την Γραμματέα κ. Ζαχαρούλα Μπέλλου από Γερμανία και  Ταμία τον κ. Χαράλαμπο Πεντάχη από Αλβανία, θα εργαστούμε με ζήλο για την υλοποίηση των στόχων του Δικτύου μας!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την συμμετοχή και τους χαιρετισμούς της κ. Θεοδώρας Τζάκρη Α Αντιπροέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων,  τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Καθηγητή κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη και τον Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβο.

Για την συμμετοχή ως παρατηρητές ευχαριστούμε τον εκπρόσωπο της Ένωσης Δήμων Κύπρου κ. Σωκράτους, καθώς και τους Ομογενείς Αιρετούς κ. Ταπεινό από την Τοπική αυτοδιοίκηση στην Αυστραλία και την κ. Ρεβελάκη από τον Καναδά.

Θερμό ευχαριστώ στον Ιάκωβο Σαρηγιάννη , Ευγενία Αθανασιάδου και Μαρία Μαγκριώτη από την Ανατολική Α.Ε. (Αναπτυξιακός Οργανισμός ΟΤΑ), για την υποστήριξη, οργάνωση και διεξαγωγή της συνεδρίασης και των εκλογικών διαδικασιών