Συγκροτείται σε σώμα η 7η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στις 16.00 ώρα Ελλάδος (15.00 CE) θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, η 1η συνεδρίαση της 21μελούς Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, που εκλέχθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία στο τέλος του Ιουνίου.

Η νέα Συντονιστική Επιτροπή, είναι η έβδομη κατά σειρά Συντονιστική Επιτροπή, που εκλέγεται από την ίδρυση του Δικτύου το 2001 και θα έχει τριετή θητεία.

Στη συνεδρίαση θα εκλεγεί η Εκτελεστική Γραμματεία του Δικτύου  και θα αποφασισθεί ο προγραμματισμός των δράσεων του Δικτύου για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία, είναι πενταμελής και συγκροτείται από τον Πρόεδρο, τον Α και Β Αντιπρόεδρο, τον Γραμματέα και τον Ταμία

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν ως παρατηρητές ο εκπρόσωπος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, της Αυστραλίας, καθώς και οι τέσσερις  εκπρόσωποι της Περιφέρειας των χωρών της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που συμμετείχαν στην προηγούμενη Σ.Ε. Επίσης προσκλήθηκαν να παρευρεθούν και Ομογενείς Αιρετοί στην Τοπική αυτοδιοίκηση του Καναδά.

Τέλος, στην τηλεσυνεδρίαση έχουν κληθεί να χαιρετίσουν, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού,  το Προεδρείο   της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων,  ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ