Σπάνιες ελληνικές ταινίες στα σπίτια των ομογενών

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Τη συνεργασία της με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) του υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο την προώθηση σπάνιων ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου, οι οποίες για πρώτη φορά παρουσιάζονται διαδικτυακά, στους Έλληνες ομογενείς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΓΑΕ, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων και συνεργασιών που αναπτύσσει μαζί με το υπουργείο Εξωτερικών, «με στόχο να διατηρηθεί ζωντανός και ισχυρός ο δεσμός πολιτισμού των Ελλήνων ομογενών με την μητέρα πατρίδα, εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που όλοι βιώνουμε», ενώ
σημειώνει ότι η δράση αυτή συμβαδίζει με τις επιταγές των ημερών που μας θέλουν να «Μένουμε Σπίτι«, ώστε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Η εν λόγω συνεργασία, τελεί υπό την επίβλεψη του γενικού γραμματέα Γιάννη Χρυσουλάκη και αποτελεί μια πρόσκληση διεξόδου και επιστροφής στις ρίζες για τους ομογενείς μας, ανά τον κόσμο, που λόγω των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνουν οι χώρες διεθνώς για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, περνούν τις περισσότερες ώρες στο σπίτι τους. «Πλέον οι απανταχού Έλληνες έχουν στη διάθεσή τους μια επιλογή σπάνιων ταινιών από το αρχείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, που για πρώτη φορά παρουσιάζονται διαδικτυακά, μέσα από τη νέα ψηφιακή της αίθουσα», σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι κάθε ταινία θα κάνει την διαδικτυακή πρεμιέρα της μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα.

«Θέλουμε οι Έλληνες της Διασποράς, ο οικουμενικός Ελληνισμός να ξέρει πως είμαστε πάντα δίπλα του. Ειδικά σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια συγκυρία που βιώνουμε, είμαστε όλοι ένα, ανεξάρτητα από την απόσταση που μας χωρίζει», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν οι δράσεις που εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό και εξέφρασε την ελπίδα η συγκεκριμένη συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος να εμπλουτιστεί στο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤwebradio

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα