ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Τα μέλη του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη, είμαστε εδώ για κάθε βοήθεια στους πρόσφυγες του πολέμου της Ουκρανίας.

Στο Δίκτυό μας συμμετάσχουν αιρετοί της αυτοδιοίκησης, από την Ουκρανία, αλλά και από όλες τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Οι σκέψεις μας είναι κοντά στα μέλη μας και στους πολίτες της Ουκρανίας. Αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες στιγμές που περνούν όλοι τους, στην εμπόλεμη περιοχή. Ανησυχούμε για την ζωή τους και για την εξέλιξη της κατάστασης, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μαριούπολης.

Καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της, όπως και κάθε άλλη εισβολή και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι σχεδόν πενήντα χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο, υπάρχει ακόμα στρατός κατοχής στο νησί.

Κάνουμε έκκληση στη Ευρώπη και στα κράτη που δραστηριοποιούμαστε, να πιέσουν την Ρωσία με κάθε πρόσφορο διπλωματικό τρόπο, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών κυρώσεων, για τον τερματισμό των επιθέσεων, την αποχώρηση των στρατευμάτων και να την οδηγήσουν στο δρόμο της διπλωματίας και της ειρήνης.

Ο πόλεμος δεν είναι η λύση, βάζει σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών, καταστρέφει το οικοσύστημα, τις οικονομίες των κρατών και υπονομεύει την Ειρήνη στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πολίτες της Ουκρανίας, είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή ρατσισμού και στοχοποίησης πολιτών με βάση την καταγωγή τους και στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία για ειρήνη.

H Ουκρανία χρειάζεται βοήθεια, το Δίκτυό μας είναι εδώ να βοηθήσει, όπου και όπως μπορεί.