Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, για μια ακόμη χρονιά η συνάντηση των νέων δημοτικών συμβούλων και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

αναρτήθηκε σε: Εκδηλώσεις | 0

Με τη συμμετοχή 40 νέων δημοτικών συμβούλων και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ηλικίας κάτω των 28 ετών, από την Αρμενία, το Βουλγαρία, τη Γερμανία, τη Γεωργία, την Ελβετία, την Ιταλία, το Καζακστάν, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Σουηδία και την Ελλάδα, ολοκληρώθηκαν, στο Δήμο Πανοράματος, οι εργασίες της 5ης Συνάντησης Νέων Δημοτικών Συμβούλων από την Ευρώπη, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δικτύου Ελλήνων Αποδήμων Αιρετών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.

Την έναρξη της συνάντησης κήρυξε ο αντιδήμαρχος Πανοράματος κ. Ιωάννης Παντελέων, ενώ για το Δίκτυο Ελλήνων Αποδήμων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης και την πρωτοβουλία της συνάντησης μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου κ. Γεώργιος Κοντορίνης, Δημοτικός Σύμβουλος Σόλνα Σουηδίας.
Στις εργασίες της συνάντησης, που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν η κ. Άννα Δρίβα, διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Θεόδωρου Κασσίμη, η πρόεδρος του Κέντρου Μαύρης Θάλασσας Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Γιώτα Κελεσίδου, η οποία μετέφερε χαιρετισμό του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη και η κ. Άννα Μίχου γενική διευθύντρια της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ανατολική Α.Ε.
Μετά την επίσημη έναρξη της συνάντησης και την παρουσίαση των συμμετεχόντων, εκπρόσωποι των νέων δημοτικών συμβούλων από το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης της Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν την ελληνική εμπειρία στα θέματα που συζητήθηκαν τις επόμενες ημέρες σε τρία σχετικά “workshops”, κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Παράλληλα οι νέοι της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης, επισκέφθηκαν το ΚΑΠΗ του Δήμου Αγίου Παύλου, το εργοστάσιο Ανακύκλωσης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τον γυναικείο συνεταιρισμό του Αγ. Αντωνίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ΚΕΔΚΕ και του Υπουργείου Εξωτερικών – ΓΓΑΕ, ενώ την οργανωτική υποστήριξη έχει η Αναπτυξιακή Εταιρία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.