Ο Γρηγόρης Νιώτης για την Μαριούπολη, τον Ελληνισμό και τον Πόλεμο

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Ο π. Υφυπουργός Εξωτερικών (επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ), Γρηγόρης Νιώτης, που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Απόδημο Ελληνισμό και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρεται στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, στους Έλληνες της Μαριούπολης και των άλλων πόλεων της Ουκρανίας.

Η ανάρτηση του π. υπουργού έχει ως εξής:

Γρηγόρης Νιώτης
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: Αγαπημένη  μου Μαριούπολη.Πόλη της Μαρίας της Παρθένου .Του Μητροπολίτη Ιγνάτιου και των 80 χιλιάδων Ελλήνων της Κριμαίας , που σε ίδρυσαν το 1790, ως καταφύγιο , διωκόμενοι απο Τατάρους .Της Τσαρίνας Αικατερινης που σας Καλο δέχθηκε και σας στήριξε και την στηρίξατε , φυλακες των συνόρων της Ορθοδοξιας. Ποιος θα το φανταζόταν ποτε; Τότε που μια αγκαλιά όλοι μας ξανά ανταμώσαμε μετά απο τόσους αιώνες μοναξιάς σας, το 1994, εκείνον τον βαρύ Χειμώνα του Δεκέμβρη , όταν έκπληκτος με 15 υπο το μηδέν σας πρωτοαντίκρυσα μέσα απο το Προεδρικό Αεροπλάνο του Π/Θ Ανδρέα Παπανδρέου, με την Ελληνική Αντιπροσωπεία να αντικρίζουμε έκπληκτοι Χιλιάδες Έλληνες Μαριουπολίτες, να ανεμίζετε Ελληνικές Σημαίες, χωρίς ποτε μεχρι τοτε να εχετε γνωρίσει την Ιστορική σας Πατριδα!!!
Ποιος θα το φανταζόταν τοτε; Οτι σημερα σειρήνες του Θανάτου, του Ολέθρου , βόμβες του μίσους και του Παραλογισμού , Πόλεμος Αδελφου εναντιον Αδελφών Λαών , θα ηχούσαν πανω απο την Πολη της Παναγίας , που για αιώνες κρατούσε στην αγκαλια της Ρωσσους , Ουκρανούς ,Έλληνες , Εβραίους και τόσους αλλους, χωρις διάκριση ;
Αγαπημενοι μου Έλληνες της Μαριουπολης , του Σαρτανα, των 40 Χωριών της περιοχής του Ντονμπας και της Αζοφικης, του Ντονιετσκ, του Κιέβου , Εσείς οι 150 χιλιαδες Έλληνες της Ουκρανίας , εχετε την ευλογία της Παναγίας για να ξεπεράσετε την νεα αυτη δοκιμασία .Την αγαπη και την στηριξη της Ελλάδας μας, των Ελληνων και ολων των Λαών του Κοσμου. Και μαζι σας ολοι οι κάτοικοι της Ουκρανίας !!!
Ποιος θα το φανταζόταν ποτε; Οι ιδιοι που καθόρισαν τα σύνορα τους , μετα την διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, που τα επαναβεβαίωσαν το 1994 με την συμφωνια για την παράδοση και καταστροφή των πυρηνικών ( Κουτσμα-Γιέλτσιν), σημερα διαλέγουν τον Πόλεμο του Πούτιν για να τα αναθεωρήσουν , καταστρέφοντας μια Χωρα και θέτοντας σε κίνδυνο ζωης εκατομυρια ανθρωπους .
Οι Ευχες μας και οι Προσπάθειες ολων των Λαών , ειναι να σιγήσουν τα όπλα και να επικρατησει το Διεθνες Δίκαιο και ο Ανθρωπισμός . Οι Λαοί δεν εχουμε να χωρίσουμε τιποτα!!! Ουτε με τον φιλο Ρωσσικο Λαό!!! Κατι λαθος γινεται , που οδηγει σε πόνο , αδιέξοδο και μίσος !!!
Αγαπημένη μου Μαριούπολη!!!! Οταν γνωριστήκαμε , οι Έλληνες κάτοικοι σου με την Προεδρο Αλεξανδρα Προτσένκο και τον Ελληνα Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Μπαλαμπάνοφ , με οδηγήσατε στο πολύπαθο Χωριό Σαρτανά, των 10.000 Ελληνων, και υποσχεθήκαμε να ανοικοδομήσουμε τον γκρεμισμένο από την βία άλλης εποχής Άι Γιώργη του Σαρτανά!!
Πολλοί συνέβαλλαν , ξεχωρίζω στην πρώτη φάση την Χρύσα ( Αράπογλου) και τον Κώστα ( Παπαδόπουλο) για τον έρανο της ανέγερσης απο το Κεντρο της Μαύρης Θάλασσας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης , τον Αγγελο του ΣΑΕ( Ασλανίδη) και Κυρίως τον αείμνηστο ανθρωπιστή Πρόεδρο των Αποδήμων Αντυ Αθενς για την ολοκλήρωση του έργου εκ μέρους του ΣΑΕ!!!
Οπως ο Άι Γιώργης ορθώθηκε απο τα ερείπια του, έτσι και τώρα σύντομα θα πιάσουμε όλοι μαζί δουλειά για να ξανακάνουμε την Μαριούπολη αντάξια της Ιστορίας της και των Ελλήνων ιδρυτών της .

Πηγή : https://www.panhellenicpost.com