Ο Ελληνισμός της Μελβούρνης τίμησε το αθάνατο ‘21

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Με μια λιτή, αλλά συναισθηματικά φορτισμένη τελετή, η ομογένεια της Μελβούρνης τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Shrine of Remembrance.

Την τελετή, που περιλάμβανε ομιλίες, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων, τίμησαν με την παρουσία τους ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Daniel Andrews, ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης, Matthew Guy, για πρώτη φορά και ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Συνολικά παρευρέθηκαν εκατοντάδες άτομα, εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων αλλά και μαθητές που εκπροσωπούσαν τα σχολεία μας. Αναφορές δεν έγιναν μόνο στους ήρωες του ’21 και στο ύψιστο αγαθό της ελευθερίας, αλλά και στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η γιορτή του ελληνικού έθνους, είναι γιορτή των ανθρωπίνων ιδανικών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόνισαν οι ομιλητές και σημείωσαν ότι διατηρώντας πάντα ψηλά το εθνικό μας φρόνημα, κρατάμε ψηλά τις θεμελιώδεις αρχές της ανθρώπινης ύπαρξης.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσέλευση, αλλά και από το κλίμα που επικράτησε, και ήταν αυτό που άρμοζε στην εκδήλωση για τους ήρωες του ’21» είπε ο γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, Αντώνης Τσουρδαλάκης.

Από τον εορτασμό απουσίαζε, για καθαρά προληπτικούς λόγους, ο Γενικός Πρόξενος κ. Κακαβελάκης ο οποίος βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση λόγω κορονοϊού.

«Είμαι καλά και θα είμαι στην δεξίωση του Γενικού Προξενείου για την 25η Μαρτίου» μας είπε ο Γενικός Πρόξενος ο οποίος στην τελετή του Shrine εκπροσωπήθηκε από την κα Μπότσιου.

Παρευρέθηκε και η Ύπατης Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία κα Μαυρομάτη.

περισσότερα…