Νέος Υφυπουργός εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό και νέος Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Ο Αντώνης Διαματάρης, ανέλαβε τα καθήκοντα του υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη νήσο Λήμνο όπου και τελείωσε το Λύκειο. Μαζί με την οικογένειά του μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου σπούδασε  οικονομικές επιστήμες  στο Queens College της Νέας Υόρκης και  Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Είναι ο εκδότης του “Εθνικού Κήρυκα”, μιας από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες εφημερίδες των Ελλήνων της διασποράς στη Νέα Υόρκη, η οποία διανύει το 104ο έτος, από την έκδοσή του και είναι η μόνη ημερήσια ελληνόφωνη εφημερίδα του απόδημου ελληνισμού.

Πριν 21 χρόνια εξέδωσε και τον εβδομαδιαίο αγγλόφωνο Εθνικό Κήρυκα, με τον ίδιο τίτλο “The National Herald”.

O κ. Διαματάρης έχει αφιερώσει τις δυνάμεις του στην έγκυρη ενημέρωση των Ελλήνων των ΗΠΑ, στην ανάγκη διατήρησης της εθνικής ταυτότητας και στην προώθηση των Εθνικών θεμάτων.

Εχει τιμηθεί από τoν Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με το παράσημο του «Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής», από το Ιδρυμα Δημοσιογραφίας Μπότση, την Κοινότητα του Αγ. Δημητρίου της Αστόριας, την AHEPA, The Ronald McDonalds House of  New York και άλλους οργανισμούς.  Είναι ο πρώτος που έχει διατελέσει διαδοχικά Τελετάρχης της Εθνικής Παρέλασης στη Νέα Υόρκη το 2005 και στη Βοστώνη το 2006.

Την ΓΓΑΕ επισκέφτηκε ο νέος Γενικός Γραμματέας Γιάννης Χρυσουλάκης 

Την πρώτη του γνωριμία είχε με τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού είχε την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, ο νέος Γενικός Γραμματέας της ΓΓΑΕ, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης.

Ο Γιάννης Χρυσουλάκης, είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από τις ΗΠΑ και διδακτορικού από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης, και είναι Ομότιμος Καθηγητής. Έχει διδάξει σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα εντός και εκτός Ελλάδος. Έχει διοικήσει Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα καθώς και μεγάλες Ευρωπαικές Κοινοπραξίες παραγωγής νέων τεχνολογιών ενώ έχει σημαντικό Διεθνές Διοικητικό και Επιστημονικό έργο.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος στον Παγκόσμιο Οργανισμό των Εθνικών Κέντρων Δημόσιας Διοίκησης και Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Έχει συνεργαστεί με πολλούς Διεθνείς Οργανισμούς και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Συμβουλίων, Επιτροπών και Συνεδρίων εκτός Ελλάδος. Εχει πλούσιο συγγραφικό έργο.