Μήνυμα συμπαράστασης της Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου “ΗΝΙΟΧΟΣ”, στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Η Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης, ΗΝΙΟΧΟΣ, με καταγωγή από την Χρυσομηλιά Τρικάλων, μετά τις πρωτοφανείς καταστροφές στη Θεσσαλία, έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

Οι καταστροφικές πλημμύρες στην Θεσσαλία που βρήκαν την Ελλάδα, λίγες μέρες μετά τις πολυήμερες και επίσης καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, αφήνει άφωνους, όχι μόνο εμάς που καταγόμαστε από την Θεσσαλία, αλλά τον καθένα η την κάθε μία που αντικρίζει τις εικόνες και το μέγεθος, της  βιβλικής αυτής καταστροφής.

Νιώθουμε, ανησυχούμε και συμπάσχουμε με τους παθόντες και τους συγγενείς μας στην περιοχή. Προσωπικά έζησα πριν λίγα χρόνια την καταστροφή της πλημμύρας στο Δήμο του Solingen της Γερμανίας και γνωρίζω τι σημαίνει. Μετά τον απεγκλωβισμό, την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαμονής και την παροχή άμεσης βοήθειας, έρχεται η αντιμετώπιση των προβλημάτων μακράς διάρκειας, αφού θα χρειαστεί μεγάλο βάθος χρόνου για την αντιμετώπιση  των συνεπειών.

Το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης και τα μέλη του, θα  συνεργαστούν με τους φορείς της Ελληνικής Διασποράς, για να βοηθήσουν όπου και όπως μπορούν. 

Οι σκέψεις μας είναι κοντά στους παθόντες, στους εμπλεκόμενους στην οργάνωση της παροχής βοήθειας και κοντά σε όλους τους εθελοντές και εθελόντριες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο για την αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης καταστροφής στην Θεσσαλία, η οποία επηρεάζει και θα επηρεάσει τις συνθήκες ζωής σε όλη την χώρα.

Φωτ. Dimitris Papamitsos via AP