Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή της νέας Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Έως την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στις 2 το μεσημέρι, τα μέλη του Δικτύου, μπορούν να δηλώσουν τις υποψηφιότητες τους για συμμετοχή στην εκλογή της νέας Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, η οποία θα διεξαχθεί με μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία από τις 24 έως και τις 28 Ιουνίου, με το σύστημα ΖΕΥΣ, που μας διατεθεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ (GRNET), φορέας του Ελληνικού Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η συντονιστική επιτροπή του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, αποτελείται από 17 εκλεγμένα μέλη από 4 «εκλογικές περιφέρειες» της Ευρώπης και 4 εκπροσώπους της ΚΕΔΕ. Ανά «Εκλογική Περιφέρεια», εκλέγονται, από τη Δυτική Ευρώπη (εκτός Γερμανίας) 5, από τη Γερμανία 4 και την Ανατολική Ευρώπη 4.

Οι εκλογές στην περιφέρεια των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αναστέλλονται, έως το τέλος του πολέμου (μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών, παραμένουν, ως παρατηρητές, τα μέλη της προηγούμενης Συντονιστικής Επιτροπής, εφόσον διατηρούν την ιδιότητα του αιρετού της αυτοδιοίκησης).

Το κάθε μέλος, ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία ανήκει, μπορεί να ψηφίσει/επιλέξει ηλεκτρονικά, στην Περιφέρεια Δυτικής Ευρώπης έως 3 υποψήφιους, στην Περιφέρεια Γερμανίας έως 2 υποψήφιους και στην Περιφέρεια Ανατολικής Ευρώπης έως 2 υποψήφιους.

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, ολοκληρώθηκαν οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, στις οποίες συμμετείχαν τα μέλη του Δικτύου, όπου εγκρίθηκαν, ο Απολογισμός Δραστηριοτήτων 2018-2021, το Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων 2022-2025 καθώς και οι τροποποιήσεις στον κανονισμό λειτουργίας του Δικτύου.

Η ηλεκτρονική κάλπη θα «ανοίξει» στις 14.00 της 24ης Ιουνίου (ώρα Ελλάδας) και θα «κλείσει» στις 14.00 (ώρα Ελλάδας) της 28ης Ιουνίου 2018.

Οι υποψηφιότητες ανά περιφέρεια έχουν ξεκινήσει να υποβάλλονται και είναι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα του Δικτύου (https://inioxos.gr/genikes-synelefseis/7i-geniki-synelefsi/ypopsifioi-syntonistikis-epitropis-2/).