ΗΠΑ: Πέθανε ο Ελληνοαμερικανός πρώην γερουσιαστής του Μέριλαντ Πολ Σαρμπάνης

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Πέθανε, σε ηλικία 87 ετών, ο πρώην γερουσιαστής του Μέριλαντ Πωλ Σαρμπάνης, ο οποίος υπερασπίστηκε με επιμονή τα θέματα του Ελληνισμού για 30 χρόνια στην αμερικανική Γερουσία. Την είδηση του θανάτου του την ανακοίνωσε ο γιός του και βουλευτής του Μέριλαντ Τζον Σαρμπάνης, λέγοντας: «ο πατέρας μου, ο γερουσιαστής Πωλ Σαρμπάνης, πέθανε ειρηνικά σήμερα το απόγευμα στη Βαλτιμόρη».

Ο ΠΟλ Σαρμπάνης υπερασπίστηκε με επιμονή τα θέματα του ελληνισμού για 30 χρόνια στην αμερικανική Γερουσία. Είχε υπηρετήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όντας μάλιστα ένας από τους πρωτεργάτες για την επιβολή του αμερικανικού εμπάργκο όπλων μετά την εισβολή στην Κύπρο.

Γ. Χρυσουλάκης για τον θάνατο του Πολ Σαρμπάνη: Δυσαναπλήρωτο το κενό των μεγάλων αγώνων για τον Ελληνισμό

Μεγάλη η απώλεια και δυσαναπλήρωτο το κενό των μεγάλων αγώνων για τον Ελληνισμό αποτελεί ο θάνατος του πρώην γερουσιαστή της πολιτείας του Μέριλαντ Πολ Σαρμπάνη, τονίζει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης.

«Είναι χαρακτηριστική η γενναία του στάση και διαχρονική του πολιτική για την Ελλάδα, καθώς υπερασπίστηκε με επιμονή τα θέματα του Ελληνισμού για 30 χρόνια στην αμερικανική Γερουσία. Ήταν από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ και έδινε διαρκώς μεγάλες και καίριες πολιτικές μάχες για την προώθηση των εθνικών θεμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου, αλλά και υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας τονίζει πως η Ελλάδα νιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη για τη συνεισφορά του σημαντικού πολιτικού ανδρός Πολ Σαρμπάνη, που τίμησε με το έργο του την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Ο κ. Χρυσουλάκης, στη συλλυπητήρια επιστολή του προς τον υιό τού εκλιπόντος, Τζον Σαρμπάνη, συνεχιστή της πολιτικής καριέρας του Πολ Σαρμπάνη, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Παρακαλώ, δεχτείτε τα εγκάρδια συλλυπητήρια μου για την απώλεια του πατέρα σας, ενός πραγματικού πολιτικού, ενός ανδρός του οποίου η παρουσία στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ έχει σηματοδοτήσει σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Ο γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης υπήρξε πραγματικός ηγέτης, αγωνιζόμενος για τη δικαιοσύνη, όπως αποδεικνύουν η ιστορία του και οι επιτυχίες του. Σήμερα δεν είναι μόνο η οικογένειά του και η πολιτεία του Μέριλαντ που θρηνούν, αλλά και η ελληνοαμερικανική κοινότητα και όλοι οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο για την απώλεια αυτού του μεγάλου ανδρός.

Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει μέσα από εσάς και τα επιτεύγματά του»