Η πρώτη εκδήλωση στο Mannheim, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Το Δίκτυο Ελληνικών φορέων και συλλόγων Rhein – Neckar και το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών αυτοδιοίκησης της Ευρώπης οργανώνουν το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 στις 11 το πρωί στο Reiss – Engelhorn – Museen , ομιλία για τα 200 χρόνια Ελληνική Επανάσταση Παρακαταθήκη και πρόκληση για την Ευρώπη του 21ου αιώνα με ομιλήτρια την Dr Sigrid Skarpelis – Sperk, Bonn (MdB a.D.) πρώην βουλευτή του γερμανικού κοινοβουλίου και πρόεδρο της ομοσπονδίας Γερμανοελληνικών Εταιριών.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου Baden-Württemberg κύριος Winfried Kretschmann, Ministerpräsident, ο υφυπουργός του υπουργείου οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης υπεύθυνος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, καθώς και ο Νομάρχης της Περιοχής κύριος Στέφαν Ντάλιγεν. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν επίσης και ο Δήμαρχος της πόλης και οι τοπικοί φορείς αλλά και μέλη της Συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.

Από Ελλάδα θα χαιρετίσουν η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, κ. Γιάννα Αγγελοπούλου/ Δασκαλάκη, ο υφυπουργός εξωτερικών, κ. Κώστας Βλάσης, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού κος Γιάννης Χρυσουλάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώνει μουσικά στο πιάνο η κυρία Αννα Βασιλική Παναγοπούλου και θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση μέσω Youtube στο link: https://www.youtube.com/watch?v=mFKC_tGUr64