Η πρώτη εκδήλωση στο Mannheim, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

αναρτήθηκε σε: Εκδηλώσεις, Νέα μας | 0

“Είμαστε περήφανοι που το Μάννχαϊμ και η μητροπολιτική περιφέρεια Ρήνου-Νέκαρ ήταν σήμερα η πρωτεύουσα του παγκόσμιου Ελληνισμού” – μ’ αυτά τα λόγια έκλεισε η πρώτη εκδήλωση για τα 200 χρόνια από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης που διοργάνωσε το Δίκτυο Ελληνικών φορέων και συλλόγων Rhein – Neckar και το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 στις 11 το πρωί στο Reiss – Engelhorn – Museen .

Με θέμα «Τα 200 χρόνια Ελληνική Επανάσταση Παρακαταθήκη και πρόκληση για την Ευρώπη του 21ου αιώνα », μίλησε η Dr Sigrid Skarpelis – Sperk, Bonn (MdB a.D.) πρώην βουλευτής του γερμανικού κοινοβουλίου και πρόεδρος της ομοσπονδίας Γερμανοελληνικών Εταιριών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου Baden-Württemberg κύριος Winfried Kretschmann, Ministerpräsident, ο υφυπουργός του υπουργείου οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης υπεύθυνος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, καθώς και ο Νομάρχης της Περιοχής κύριος Στέφαν Ντάλιγεν. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο Δήμαρχος της πόλης και οι τοπικοί φορείςκαθώς και η πρόεδρος της Συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.

Από Ελλάδα με μηνύματά τους  χαιρέτισαν  η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, κ. Γιάννα Αγγελοπούλου/ Δασκαλάκη, ο υφυπουργός εξωτερικών, κ. Κώστας Βλάσης, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού κος Γιάννης Χρυσουλάκης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά στο πιάνο η κυρία Αννα Βασιλική Παναγοπούλου ενώ τα εύσημα για την διοργάνωση απέσπασαν η διοργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από τον κο Παναγιώτη Καλαϊτζή, την κα Στέλλα Κιργιανέ-Εφραιμίδου και τον κο Δημήτρη Μπακόλα που όλοι τους έβαλαν τα δυνάτά τους και ευλογήθηκε με το παραπάνω αποτέλεσμα!

Ακολουθεί το βίντεο της εκδήλωσης: