Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ με κεντρικό θέμα ισχυρή Αυτοδιοίκηση, Καλύτερη Ελλάδα -Σύγχρονοι, Ψηφιακοί, «Πράσινοι» Δήμοι: Στην υπηρεσία των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Τις εργασίες του ξεκινάει  τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου το Ετήσιο  Τακτικό  Συνέδριο  της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ( ΚΕΔΕ ) που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο  έως τις 23 Νοεμβρίου 2022 στον Εκθεσιακό – Συνεδριακό Πολυχώρο Δήμου Βόλου (Λεωφόρος Αθηνών).

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου,  χαρακτήρισε ως εξαιρετικής σημασίας το φετινό ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, καθώς πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη για την Αυτοδιοίκηση συγκυρία, με ανοιχτά πολλά φλέγοντα ζητήματα αλλά και ενόψει των αναπτυξιακών προγραμμάτων που είναι σε εξέλιξη.

«Θα είναι ένα συνέδριο στο οποίο θέλουμε να ακουστούν οι απόψεις των αυτοδιοικητικών. Θέλουμε να καθίσουμε και να συζητήσουμε για θέματα τα οποία είναι φλέγοντα, αλλά και για όλα αυτά που έχουμε μπροστά μας: Τα αναπτυξιακά προγράμματα, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και την πορεία του, μέχρι το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» και τα προβλήματα που προκύπτουν, αλλά και το θέμα των ΚΑΠ, το θέμα των αρμοδιοτήτων, της καταστατικής θέσης των αιρετών. Θέματα για τα οποία απασχολούν έντονα την Αυτοδιοίκηση και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις – δεσμεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, που θα παραβρεθούν στο συνέδριο», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, με κεντρικό θέμα συζήτησης το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης.

Τα ζητήματα που θα τεθούν ψηλά στην ατζέντα των συνεδριακών  διαδικασιών είναι:

➢ Τα Οικονομικά των ΟΤΑ και η πρότασή μας για τον νέο τρόπο και τα κριτήρια κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, στους Δήμους.

➢ Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στη λειτουργία των Δήμων.

➢ Η προώθηση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μοντέλο Λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, μέσα από την παρουσίαση επικαιροποιημένης μελέτης

. ➢ Ζητήματα όπως ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Δήμων, η ανάγκη ενίσχυσης των ΟΤΑ με νέο μόνιμο προσωπικό, η Αξιοποίηση των Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, κλπ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

https://kede.gr/wp-content/uploads/2022/10/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91-%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%95%CE%94%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A5-%CE%9A%CE%95%CE%94%CE%95-2.pdf

ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

https://kede.gr/wp-content/uploads/2022/10/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91-%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9B%CE%A9%CE%9D-%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%95%CE%94%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%A3%CE%95%CE%A9%CE%9D-4.pdf