Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Σουηδία

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Πενθήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Σουηδία  με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας.Τον Πατριάρχη και την συνοδεία του υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας και οι Πρέσβεις της Ελλάδος στην Σουηδία, κ. Ανδρέας Φρυγανάς και την Νορβηγία, κ. Μαρία Διαμάντη.

Στο πλαίσιο της επισκεψής του στην Ουψάλα ο πατριάρχης συναντήθηκε , με την Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Σουηδίας Antje Jackelén, η οποία παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν του  παρουσία πολλών  στελεχών  της τοπικής κοινωνίας, καθώς και   μελών της Επισκοπικής Συνέλευσης Σουηδίας.  Ο Πατριάρχης και η Αρχιεπίσκοπος Ουψάλας και πάσης Σουηδίας   υπέγραψαν από κοινού κείμενο για την κλιματική αλλαγή.

Συνοδευόμενος από τον οικείο ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Σουηδίας Κλεόπα, τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά Σωτήριο, τον Μητροπολίτη Κυδωνιών Αθηναγόρα,έγινε δεκτός  την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, από τον πρωθυπουργό της χώρας Stefan Löfven. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης Γιώργος Κοντορίνης.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του απηύθυνε ομιλία προς την Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Εκκλησίας της Σουηδίας, στον Καθεδρικό Ναό της Ουψάλας, παρουσία του Βασιλέως της Χώρας Καρόλου ΙΣΤ’ Γουσταύου, της διαδόχου του Θρόνου, Πριγκιπίσσης Βικτωρίας, του Προέδρου του Κοινοβουλίου Andreas Norlen, με τους οποίους είχε στη συνέχεια, κατ’ ιδίαν συναντήσεις.