«Επίσκεψη Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας & Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Αλλοδαπών του Δήμου Φρανκφούρτης στη Θεσσαλονίκη»

αναρτήθηκε σε: Εκδηλώσεις | 0

Με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων κι εμπειριών με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Πόλης της Θεσσαλονίκης, καθώς και την προώθηση της συνεργασίας για την ενίσχυση πολιτικών υποστήριξης της κοινωνικής ενσωμάτωσης και των ίσων ευκαιριών για όλους, θα πραγματοποιηθεί  επίσκεψη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας & Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Αλλοδαπών του Δήμου Φρανκφούρτης, από τις 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2008.
Το Δίκτυο Ελλήνων Αποδήμων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, έχει προγραμματίσει σειρά συναντήσεων και συζητήσεων με φορείς της πόλης.
Ειδικότερα το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει:
Την πρώτη ημέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2008, διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Κοινωνική ενσωμάτωση μεταναστών και Τοπική Αυτοδιοίκηση», στο Κέντρο Ιστορίας Δήμου Θεσσαλονίκης.
Τη δεύτερη ημέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2008, την αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Φρανκφούρτης θα υποδεχθεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις της αντιπροσωπείας, σε Δομές και Υπηρεσίες της πόλης, που με δράσεις τους προωθούν την κοινωνική ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων. Tέλος το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, η επιτροπή του Δήμου Φραγκφούρτης θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο στη Βεργίνα.