Έναρξη της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Με το θερμό καλωσόρισμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, άρχισαν σήμερα το πρωί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων οι εργασίες της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), υπό την προεδρία του πολιτειακού Γερουσιαστή του Rhode Island των ΗΠΑ, Προέδρου της Πα.Δ.Ε.Ε., κ. Λεωνίδα Ραπτάκη.

Κωνσταντίνος Τασούλας: «Η επίμονη προσπάθεια του Ελληνισμού να δικαιωθεί η Κύπρος είναι το μεγαλύτερο στοίχημα στις παγκόσμιες σχέσεις»

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, καλωσορίζοντας τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, τόνισε: «Άλλο η Ελλάδα, άλλο ο Ελληνισμός. Ο Ελληνισμός είναι η Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. Και αυτή την Ελλάδα εκπροσωπείτε. Και την εκπροσωπείτε σε όλα τα μέτωπα που μας ενδιαφέρουν, που μας πονάνε, που μας καίνε. Στα μέτωπα του πολιτισμού, των εθνικών θεμάτων, της γλώσσας, στο τι συμβαίνει στην ανατολική Μεσόγειο, στο μέτωπο των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο μέτωπο της ενότητας του Ελληνισμού, και όσο πιο δυνατοί, όσο πιο πειστικοί, όσο περισσότεροι είστε στις πολιτικές σας διακρίσεις, γιατί είστε πολιτικά πρόσωπα, τόσο πιο πολύ ισχυροποιείτε τη φωνή της Ελλάδας». 

Όπως επεσήμανε ο κ. Τασούλας, «Έπρεπε να πλάσουν οι παππούδες και οι γονείς σας τον μύθο της ζωής τους μακριά από την πατρίδα. Αλλά ο παλμός της ζωής τους, η στοργή της ζωής τους, η νοσταλγία της ζωής τους δεν έφυγε από την Ελλάδα. Και σήμερα εσείς, συνεχιστές αυτής της παράδοσης, έρχεστε εδώ για να μας τονίσετε, για να μας ενθαρρύνετε πως σε όλους τους στόχους που έχουμε βάλει σας έχουμε συμπαραστάτες».

Αναφερόμενος στην ανάγκη να μην υπονομευτεί μία από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες ελπίδες που είναι η διάδοχη κατάσταση της Κοινωνίας των Εθνών, δηλαδή ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Τασούλας διερωτήθηκε: «Νομίζετε ότι η διεθνής κοινότητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ,  η Αυστραλία, η Μ. Βρετανία, ο Ελληνισμός της διασποράς, η Ελλάδα, η Κύπρος θα επιτρέψουν στην Τουρκία ή στον πρόεδρο Ερντογάν να επιβάλει τετελεσμένα αγνοώντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου; Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Δεν έχει ούτε τα προσόντα, ούτε τα εφόδια, ούτε τη δύναμη να το κάνει».

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής, «αυτή η επίμονη προσπάθεια του Ελληνισμού, η δική μας, η δική σας, των Κυπρίων αδελφών μας, να δικαιωθεί η Κύπρος, είναι το μεγαλύτερο στοίχημα στις παγκόσμιες σχέσεις. Όχι στις σχέσεις που αφορούν δύο ή περισσότερες χώρες στο εύρος της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο στοίχημα. Και όσο καταφέρουμε να προσεγγίσει η δύναμη του δικαίου με το μέγεθος του δικαίου, τόσο τα παγκόσμια πράγματα θα εξομαλυνθούν».

περισσότερα…