Ελληνική συμμετοχή στην γιορτή πολιτών του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Γερμανίας στο Βερολίνο

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Η Προέδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης Ιωάννα Ζαχαράκη συμμετέχει με τον σύζυγό της στην γιορτή πολιτών του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier στο Βερολίνο

«Ήταν τιμή και ιδιαίτερη χαρά να παρευρεθούμε στην γιορτή πολιτών του Ομοσπονδιακού Προέδρου στο Πύργο Bellevue στο Βερολίνο. Σύνθημα και τίτλος της φετινής γιορτής ήταν “Έχοντας πάθος για το μέλλον”. Το σύνθημα αυτό δίνει θάρρος. Ιδιαίτερα λόγω των επίκαιρων προκλήσεων της σημερινής κοινωνίας, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη συνοχή της και για ένα ανθρώπινο και προσανατολισμένο σε αξίες μέλλον», τονίζουν η Ιωάννα Ζαχαράκη, δημοτική σύμβουλος στην πόλη Solingen με καταγωγή την Χρυσομηλέα Καλαμπάκας Τρικάλων και ο Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης με καταγωγή την Λέσβο, οι οποίοι δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στον κοινωνικό τομέα και προωθούν με τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους τον αλληλοσεβασμό στις διανθρώπινες σχέσεις. Ιδιαίτερα από το 2015 προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λέσβο και συνεργάζονται με πολλούς τοπικούς φορείς. Αξιέπαινη εργασία προσφέρει η Ακαδημία Αξιών που ίδρυσε η Ιωάννα Ζαχαράκη με έδρα την πόλη Solingen και η οποία δραστηριοποιείται στην Γερμανία καθώς και στο Παρίσι και στην Ελλάδα. Τα εκπαιδευτικά της προγράμματα βασίζονται στην ανθρωπιστική ελληνική φιλοσοφία και στην φιλοκαλία. Η μακρόχρονη επιστημονική της εμπειρία, οι συνεργασίες με Πανεπιστήμια, σχολεία και ιδρύματα καθώς και οι επίκαιρες προκλήσεις κάνουν τα προγράμματα της Ακαδημίας Αξιών περιζήτητα.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier προσκάλεσε στον Πύργο Bellevue στο Βερολίνο και ευχαρίστησε 4.000 εθελοντές από όλη τη Γερμανία. Στo πλαίσιo της γιορτής των πολιτών εξήρε την σημασία της εθελοντικής προσφοράς των πολιτών. «Τα αντικείμενα της εθελοντικής εργασίας διαφέρουν», τόνισε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος «ένα πράγμα όμως ενώνει τους δραστήριους πολίτες: Διαμορφώνουν το μέλλον και με το έργο τους συμβάλλουν καθημερινά για να παραμένει η δημοκρατία μας ισχυρή». Με την πρόσκληση στην γιορτή πολιτών στον Πύργο Bellevue στο Βερολίνο τιμά ο Πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier ανθρώπους που κρατούν την κοινωνία ζωντανή και ενισχύουν έτσι την κοινωνική συνοχή.

Στον τόπο συνάντησης και στο φόρουμ διαλόγου βρήκε η Προέδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης Ιωάννα Ζαχαράκη ευκαιρία να θίξει σε πολιτικούς και εκπροσώπους υπηρεσιών επίκαιρα ζητήματα.

Ιδιαίτερα εξήρε την ανθρώπινη στάση, με την οποία αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ακόμη σήμερα η Ελλάδα το προσφυγικό θέμα. Τόνισε δε την αναγκαιότητα μιας ευρωπαϊκής λύσης στο θέμα αυτό, αφού η Ελλάδα και οι χώρες της Μεσογείου σηκώνουν μεγάλο βάρος.