Ελληνική Πρεσβεία Γερμανίας:Τα παιδιά της Ομογένειας ζωγραφίζουν για την Ελλάδα και την Ελευθερία

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Με την ευκαιρία της 200ης επετείου από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Ζωγραφίζουμε για την Ελλάδα και την Ελευθερία» για παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών που διαμένουν στη Γερμανία.

 

Αντλώντας έμπνευση από τους ήρωες της Eλληνικής Επανάστασης και από σημαντικά γεγονότα του Aγώνα για Ανεξαρτησία, τα παιδιά της ελληνικής Ομογένειας στη Γερμανία ξεκίνησαν από την 25η Μαρτίου 2021 να στέλνουν τα έργα τους, αποτυπώνοντας στο χαρτί τι σημαίνει για αυτά η Ελλάδα και η Ελευθερία.

 

“„Αυτός ο διαγωνισμός ζωγραφικής έρχεται για να ενώσει όλα τα παιδιά της ελληνικής Ομογένειας που ζουν στη Γερμανία, δίνοντάς τους την ευκαιρία να νιώσουν ότι συμμετέχουν στη σημαντική αυτή γιορτή της Ελλάδας, παρόλο που βρίσκονται μακριά.

Συνάμα, τους δίνει τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν τι σημαίνει για αυτά „Ελευθερία“, ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, όπου η έννοια της ελευθερίας γίνεται πολυσήμαντη,“ τονίζει η Πρέσβυς της Ελλάδας στη Γερμανία, κα Μάρα Μαρινάκη.

 

Οι νικητές του διαγωνισμού θα βραβευθούν με αυθεντικά αναμνηστικά προϊόντα (σχολικά είδη κλπ)  της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», ενώ τα διακριθέντα έργα θα κοσμήσουν την Πρεσβεία και θα συνοδεύσουν εικαστικά όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 200ης επετείου από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα και στα Μέσα Κοινωνικής  Δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter) της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο:

https://www.mfa.gr/germany/presveia/news/paidikos-diagonismos-zographikes-zographizoume-gia-ten-ellada-kai-ten-eleutheria.html

Πηγή: Europolitis