Εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού «Η Ελληνική Γλώσσα είναι ψυχή»

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και με στόχο την ανάδειξη, την προβολή, την ενίσχυση εκμάθησης και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώνει το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, στις 11.00 π.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας», Εκδήλωση – Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, με τίτλο «Η Ελληνική Γλώσσα είναι ψυχή».

Η ζωντανή ψηφιακή µετάδοση της εκδήλωσής είναι ευγενική προσφορά της Υπηρεσίας «∆ΙΑΥΛΟΣ» µέσω του link https://diavlos.grnet.gr/event/e1581

Η εκδήλωση θα µεταδοθεί ζωντανά από το Hellenic TV σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία

Οι οµιλίες της εκδήλωσης θα βιντεοσκοπηθούν και θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του Ιδρύµατος Μποδοσάκη (Bodossaki Lectures on Demand)

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν παράλληλα δραστηριότητες στο φουαγιέ:

  1. Έκθεση διεθνούς παιδικού διαγωνισµού ζωγραφικής Οµοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας «Κόσµος χωρίς Σύνορα. Η Ελλάδα µου» στο πλαίσιο του «Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας– Ρωσίας 2019-2020».
  2. Με την ευγενική παραχώρηση της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµάτων, προβολή των ταινιών των µαθητών και µαθητριών της Οµογένειας που διακρίθηκαν στο πλαίσιο ∆ιεθνών Μαθητικών ∆ιαγωνισµών Ψηφιακής και Οπτικοακουστικής ∆ηµιουργίας:
  • Je suis Grec (Ελληνικό Λύκειο Βρυξελλών), 2019
  •  Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, 2019
  •  Η ιστορία του Ζωγραφείου Λυκείου, 2019
  1. Παρουσίαση ηλεκτρονικής πλατφόρµας εκµάθησης της ελληνικής γλώσσας του Simon Fraser University – Stavros Niarchos Foundation Centre for Hellenic Studies

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης