ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Στο Ντύσσελντορφ πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που διοργανώνουν το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης σε συνεργασία με την Γερμανοελληνική Εταιρεία Düsseldorf και την Ακαδημία Αξιών υπό την αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 (16.00 τοπική ώρα) στο Δημαρχείο της πόλης (Marktplatz 2, 40213) παρουσία του Δημάρχου Dr. Stephan Keller ο οποίος αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή και θ΄ ανοίξει την εκδήλωση υποδεχόμενος τους παρευρισκόμενους.

Από την Ελλάδα θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο κος Σάββας Αναστασιάδης πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Βουλής των Ελλήνων, οι Α’ & Β΄ αντιπρόεδροι της επιτροπής κκ Ανδρέας Μιχαηλίδης και Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης αντίστοιχα, το μέλος της επιτροπής κος Δημήτριος Βαγενάς και η κυρία Ελένη Αγράφα.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα :

  • ο κος Σάββας Αναστασιάδης πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Βουλής των Ελλήνων
  • Ο Θεοφιλέστατος Επισκόπος Λεύκης κος Ευμένιος Ταμιωλάκης εκπρόσωπος της Ιεράς Ορθόδοξης Μητρόπολης Γερμανίας.
  • Ο νέος Γενικός πρόξενος στο Ντύσσελντορφ κος Βασίλειος ΚοΪνης
  • Η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” κα Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη με βιντεοσκοπημένο μήνυμα
  • Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κος Γιάννης Χρυσουλάκης, με γραπτό μήνυμα

Ακολούθως το λόγο θα πάρει ο κος Guy Féaux des la Croix, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διπλωμάτης, Δικηγόρος και συγγραφέας για να παρουσιάσει την εισήγησή του  με θέμα: “Ελευθερία για τους Έλληνες! Ελευθερία για την Ευρώπη; Σκέψεις γύρω από τον αγώνα αναξαρτησίας των Ελλήνων 1821/29 και η σημασία αυτού στον κόσμο“.

Η μουσική κάλυψη της εκδήλωσης θα γίνει από το μουσικό δίδυμο “NOTIOS ANEMOS ” Μαριάννα Ζορμπά (φωνή) και Εμμανουήλ Μανουσέλης (κιθάρα).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν δύο φιλλέληνες, η Dr. Sigrid Skarpeli-Sperk, πρώην βουλευτής, Πρόεδρος της Ένωσης Γερμανο-Ελληνικών Εταιρειών για την προσφορά της στην προώθηση των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Ο δεύτερος τιμώμενος είναι ο Dr. Fritz Vomhof, πρώην επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της περιφέρειας Βόρειας Ρηνανίας που προώθησε την ένταξη της Ελληνικής γλώσσας στα σχολεία ώστε οι νέοι ελληνικής καταγωγής να βρίσκονται πολιτιστικά και γλωσσικά και στις δύο κοινωνίες και πολιστισμούς.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί επίσης η φιλλέληνας βουλευτής Dr. Μarie-Agnes Strack-Zimmermann, ο Αρχιμανδρίτης Θεοφάνης Πάππας, υπεύθυνος της ελληνοορθόδοξης ενορίας του Αγίου Ανδρέα στο Ντύσσελντορφ, συνεργάτες ,πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων ελληνικών κοινοτήτων, συλλόγων και πρωτοβουλιών από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Ντύσσελντορφ και εκπρόσωποι γερμανικών φορέων.

Την Εκδήλωση θα συντονίσουν η κ. Ιωάννα Ζαχαράκη πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Solingen Γερμανίας και η κα Ευθαλία Μπικάκη πρόεδρος της Γερμανοελληνικής Εταιρείας Düsseldorf.