Διοργανώθηκε η ημερίδα με θέμα «Οικονομική κρίση στην Ευρώπη και οι επιπτώσεις της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

αναρτήθηκε σε: Εκδηλώσεις | 0

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Οικονομική κρίση στην Ευρώπη και οι επιπτώσεις της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», που διοργάνωσε το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών, στις 12 Ιουνίου 2015, στην Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν εκ μέρους του Δικτύου, ο προεδρεύων κος Ισίδωρος Διακίδης δημοτικός σύμβουλος Haringey – Ηνωμένου Βασίλειου και ο κος Γιώργος Κοντορίνης , Δημοτικός Σϋμβουλος Solna Σουηδία και από μέρους της ΚΕΔΕ ο κος Ιωάννης Τζίτζιος ,μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ , Δήμαρχος Σιθωνίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν οι : κος Ιωάννης Αμανατίδης, πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Βουλευτής Σύριζα της Α΄Θεσ/νικης, κος Σωκράτης Φάμελλος, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης , Δημόσια Τάξης και Δικαιοσύνης, Βουλευτής Β’ Θεσ/νικης, κος Λάζαρος Κυρίζογλουπρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας & Δήμαρχος Αμπελοκήπων. Εκ μέρους της Περιφέρειας απεύθυνε χαιρετισμό ο κος Μιχάλης Τζόλλας Περιφερειακός Σύμβουλος, πρόεδρος Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσ/νίκης, ο κος Δημήτρης Πλευράκης Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ο κος Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δ. Θεσσαλονίκης.

Οι Ελληνικής καταγωγής εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, τη Σουηδία, Ισίδωρος Διακίδης, Ιωάννα Ζαχαράκη, Νίκος Ρουσκέτος, Βέρα Τρόνινα, Σταύρος Γιαγκόζογλου και Γιώργος Κοντορίνης, μετέφεραν μέσα από τις παρουσιάσεις του, τον βαθμό και τον τρόπο που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την Αυτοδιοίκηση, σε συνδυασμό με τους τρόπους αντιμετώπισής της σε κάθε χώρα που αυτοί εκπροσωπούν. Τις δικές τους θέσεις ανέπτυξαν από μέρους της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω των εισηγήσεων τους, ο κος Ιωάννης Τζίτζιοςμέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Σιθωνίας ο κος Αναστάσιος Κανταράς μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ & Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πολυγύρου, και ο κος Σίμος Δανιηλίδης μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών.

Την ημερίδα που μεταδόθηκε απευθείας και διαδικτυακά μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον ιστότοπο:

http://www.liveevents.gr/events/iniohos/2015/06/ondemand

Φωτογραφικό Υλικό

Πρόγραμμα

Εισηγήσεις

Η διοικητική μεταρρύθμιση ως μέσο αντιμετώπισης της κρίσης στην Ελλάδα, I. Τζίτζιος

Η Διεθνής Οικονομική Κρίση & η Πολιτική της Λιτότητας. Επιπτώσεις στην Βρετανική Τοπική Αυτοδιοίκηση, I. Διακίδης

Οικονομική κρίση και η Αντιμετώπιση της από το Δήμο Solingen – Γερμανία, I. Ζαχαράκη

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε καιρούς έντονης Οικονομικής Κοινωνικής, Μεταναστευτικής & Προσφυγικής Κρίσης, Σ. Γιανγκόζογλου

Οικονομική κρίση και Αυτοδιοίκηση στην Πολωνία, Ν. Ρουσκέτος

Ο Καλλικράτης στην περίοδο της κρίσης, το πιο ταχύ όχημα υλοποίησης των Νεοφιλελεύθερων Πολιτικών, Τ. Κανταράς

Η Αυτοδιοίκηση μέρος της λύσης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, Σ. Δανιηλίδης