Εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελληνισμού στο Παρίσι

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού συνεχίζει την προσπάθεια για την ανάδειξη του θέματος της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και τη διαφύλαξη και διάδοση της ελληνικής γλώσσας, με δύο εκδηλώσεις τον προσεχή Μάρτιο στο Παρίσι.

 

Το CERSA, ερευνητικό κέντρο του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) και το Université Paris-Panthéon-Assas, συνδιοργανώνουν με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού (EHFEHF) Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα Νέες προοπτικές στη συζήτηση επαναπατρισμού», στις 9 Μαρτίου 2024, 9:30 π.μ, στο Université Paris-Panthéon-Assas, Salle des conseils (12 place du Pantheon, 75005 Paris) (Δελτίο Τύπου)

 

Η μόνιμη επιτροπή Παιδείας του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελληνισμού (EHF), σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Παρισιού, διοργανώνουν τη 2η Πανευρωπαϊκή Ημερίδα για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στην Ευρώπη. Το Ελληνικό Σπίτι στο Παρίσι θα φιλοξενήσει στις 16 Μαρτίου 2024 τη σημαντική αυτή εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ομογένειας, εστιάζοντας στο μέλλον της διδασκαλίας για την εκμάθηση και τη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Θα υπάρξουν εστιασμένες εισηγήσεις από όλες τις πλευρές του ψηφιδωτού της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Εξωτερικό, αλλά και ανοιχτή συζήτηση για τις προοπτικές και λύσεις στα προβλήματα. (Δελτίο Τύπου)