Εγκαινιάστηκε εχθές, Παρασκευή στις Βρυξέλλες στο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού (EHF).

αναρτήθηκε σε: Νέα μας, Χωρίς κατηγορία | 0

Όπως σημείωσε, ο επικεφαλής του EHF και Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βρυξελλών, Φίλιππος Κοτσαρίδης, «η δημιουργία του ιδρύματος είναι αποτέλεσμα σκέψης και δράσης Ελλήνων της Ομογένειας με σκοπό τη διατήρηση, τη διαφύλαξη και διάσωση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού».

«Το όραμα μας είναι, ενωμένοι, να καταφέρουμε τα μέγιστα στους τομείς της επιστήμης, του πολιτισμού, της οικονομίας και της πολιτικής, προς όφελος της ελληνικής ομογένειας της Ευρώπης» προσέθεσε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σκοπός «είναι να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της ελληνικής επικράτειας και των ομογενών δηλώνοντας παράλληλα την ηχηρή θέση της ελληνικής διασποράς στην προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού και της γλώσσας μας». Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην τελετή  των εγκαινίων παρευρέθηκαν  με χαιρετισμό τους  η Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης κυρία Ιωάννα Ζαχαράκη και το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου η κυρία Στέλλα Κυριαννε Εφραιμίδου οι οποίες δήλωσαν αντίστοιχα για τη συμμετοχή τους στην  εκδήλωση  :

Χθες στις Βρυξέλλες, το Ευρωπαϊκό Ελληνικό Ίδρυμα γιόρτασε τα επίσημα εγκαίνια του. Είχα την τιμή να εκφωνήσω μια ομιλία καλωσορίσματος, ως διορισμένο μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος, η οποία αφιερώθηκε στην προώθηση του πολιτισμού και της γλώσσας στην Ευρώπη και στην εμβάθυνση της ελληνοευρωπαϊκής φιλίας. Περιμένω με ανυπομονησία τη συνεργασία και εύχομαι στο διοικητικό συμβούλιο και τα ιδρυτικά μέλη καλή επιτυχία  !

 

 

 Είχα την τιμή να απευθύνω  χαιρετισμό εκ μέρους του συμβουλίου  αυτού του νεου αλλά σημαντικού ιδρύματος, που έχει θέσει τον εαυτό του στο έργο της προώθησης του πολιτισμού και της γλώσσας στην Ευρώπη και της εμβάθυνσης της ελληνοευρωπαϊκής φιλίας. Καλή επιτυχία στο συμβούλιο για αυτό το σημαντικό έργο!