Διοργανώθηκε forum με θέμα: Το προσφυγικό ζήτημα και η Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη στο πλαίσιο της 10ης Έκθεσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης POLIS 2015

αναρτήθηκε σε: Εκδηλώσεις | 0

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δικτύου στις εκδηλώσεις της 10ης Διεθνούς ΈκθεσηςPOLIS 2015, την έκθεση Φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημόσιου Φορέα, τη μοναδική, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης διοργανώθηκε, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου Forum με θέμα«Το προσφυγικό ζήτημα και η Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη», με πρωτοβουλία του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την υποστήριξη των Υπ. Εξωτερικών /Γ.Γ.Α.Ε & Υπ. Εσωτερικών /Υ.ΜΑ.Θ. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν εκ μέρους του Δικτύου, ο πρόεδρος του,κος Γιώργος Κοντορίνης, Δημοτικός Σϋμβουλος Solna Σουηδία και ο αντιπρόεδρος τουκος Ιωάννης Τζίτζιος ,μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Σιθωνίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν οι κύριοι: Ιωάννης Αμανατίδης, Υφυπουργός εξωτερικών, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδηςπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Βουλευτής Σύριζα Α΄Θεσ/νικης καιΔημήτρης Πλευράκης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Επίσης παρευρέθηκαν ο κύριοι Σωκράτης Φάμελλος, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Βουλευτής Σύριζα Β’ Θεσ/νικης, Φωκάς Αριστείδης, Βουλευτής Ένωσης Κεντρώων Β’ Θεσ/νικης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Βουλευτής Β’ Θεσ/νικης Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α Ηρακλής Γκότσης και Γιώργος Ιωακειμίδης δήμαρχοι Νέας Ιωνίας και Νίκαιας – Αγ. Ι.Ρέντη αντίστοιχα, καθώς επίσης αρκετοί Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και των ΟΤΑ.

Την 1η ενότητα με θέμα «Το προσφυγικό ζήτημα και η Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα»άνοιξε με εισήγησή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης και στη συνέχεια με τοποθετήσεις τους, οι κύριοι Μιχάλης Αγγελόπουλοςμέλος Δ.Σ ΚΕΔΕ και δήμαρχος Σάμου, Λάζαρος Κυρίζογλου, πρόεδρος ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χρήστος Γκουντενούδης, δήμαρχος Παιονίας, Απόστολος Λουλουδάκης μέλος Δ.Σ ΚΕΔΕ, Δ.Σ. Χερσονήσου, Συμεών Δανιηλίδης, μέλος Δ.Σ ΚΕΔΕ, δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Γιάννης Στεφανάκης, δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Χρυσοβαλάντης Παπαγεωργίου – αντιδήμαρχος Δ. Δέλτα, Κώστας Πελετίδης δήμαρχος Πατρέων.

Η 2η ενότητα με θέμα: «Το προσφυγικό ζήτημα και η Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη»άνοιξε με εισήγηση του κου Γεώργιου Κοντορίνη, προέδρου του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, δημοτικού συμβούλου Solna Σουηδίας και συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των: Ιωάννα Ζαχαράκη δημοτική σύμβουλος Solingen Γερμανίας, Ελευθέριος Πρεζαλής, δήμαρχος Camisano Vicentino της Ιταλίας, Νικόλαος Ρουσκέτος δημοτικός σύμβουλος Zgorzelec Πολωνίας, Σταύρος Γιανκόζογλου, δημοτικός σύμβουλος Uppsala Σουηδίας και Ανδρέας Ιωαννίδης, δημοτικός σύμβουλος Barnet Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι και μετέφεραν τους τρόπους με τους οποίους οι δήμοι τους αντιμετωπίζουν το προσφυγικό ζήτημα.

Κατά διάρκεια της έκθεσης, έντυπο πληροφοριακό υλικό του Δικτύου διανέμονταν από το stand της ΚΕΔΕ.

Φωτογραφικό Υλικό

Η ημερίδα μεταδόθηκε απευθείας διαδικτυακά και το οπτικοακουστικό υλικό είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο:http://www.liveevents.gr/events/inioxos2/2015/11/ondemand