Δήλωση της Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, για το θάνατο δύο ομογενών στην Ουκρανία

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας, για το θάνατο δύο ομογενών μας και τον τραυματισμό άλλων δύο, από πυρά, σύμφωνα με δημοσιεύματα Ουκρανών στρατιωτών, στην Ανατολική Ουκρανία.

Παράλληλα εκφράζουμε και την ανησυχία μας για την ένταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας και το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης μεταξύ των δύο χωρών με απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση της έντασης και την εξεύρεση λύσης μέσω της διπλωματικής οδού, για να βρεθεί μακροχρόνια λύση που να αναγνωρίζει και να σέβεται τα κρατικά σύνορα και τα μειονοτικά δικαιώματα.

Ιδιαίτερα μας ανησυχεί η ασφάλεια του Ελληνικής καταγωγής πληθυσμού, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης. Ο Ελληνισμός της περιοχής αυτής που ζει με ζήλο και πόθο την ελληνικότητα και φροντίζει με τις δραστηριότητές του να παραμείνει ζωντανός ο ελληνικός πολιτισμός στην περιοχή, βρίσκετε πάνω στην γραμμή της αντιπαράθεσης μετάξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Σήμερα, η Ελληνική κοινότητα της περιοχής, με πληθυσμό που υπερβαίνει τις 100.000, χρειάζεται την υποστήριξη του Ελληνικού Κράτους και την αλληλεγγύη όλων μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.