Διευρύνεται το δίκτυο των Ελλήνων Αιρετών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επόμενη στάση “Καναδάς”

αναρτήθηκε σε: Νέα μας, Χωρίς κατηγορία | 0

Καλεσμένη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου εξωτερικών η πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης κα Ιωάννα Ζαχαράκη παρευρέθηκε στην τηλεδιάσκεψη με ομογενεις αιρετούς εκλεγμένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Καναδά, η οποία διοργανώθηκε με την συνεργασία της Ελληνικής πρεσβείας στην Οτάββα.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο ΓΓΑΕΔΔ κος Ιωάννης Χρυσουλάκης επισήμανε ότι ένας από τους στόχους της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των Ελλήνων της Διασποράς που εκλέγονται και δραστηριοποιούνται στις Τοπικές ή Περιφερειακές Αρχές, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την Ελλάδα.

Παίρνοντας τον λόγο η κα Ιωάννα Ζαχαράκη, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, παρουσίασε τις δραστηριότητες του Δικτύου, τονίζοντας τη σημασία της περαιτέρω δικτύωσης και συντονισμού των Ελλήνων αιρετών στο εξωτερικό. Εν συνεχεία δε, κάλεσε τους Έλληνες αιρετούς του Καναδά να επιλέξουν εκπροσώπους για το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών ως ένα ουσιαστικό βήμα για την επίτευξη του παραπάνω στόχου. Η κα Ζαχααράκη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για την σημαντική σύσκεψη με σκοπό την διεύρυνση του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκπρόσωποι από τον Καναδά θα μπορούν τώρα να συμμετάσχουν!