Χαιρετισμός της Προέδρου του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Προσκεκλημένη του προέδρου κυρίου Δημήτρη Παπαστεργίου η πρόεδρος του Δικτύου κυρία Ιωάννα Ζαχαράκη παρευρέθηκε διαδυκτιακά στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022.

Χαιρετίζοντας τη συνεδρίαση η κυρία Ζαχαράκη παρουσίασε στα μέλη του ΔΣ, το Δίκτυο και τη μέχρι τώρα πορεία του από το φθινόπωρο του 2001 όταν και συστάθηκε με απόφαση της ΚΕΔΚΕ και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δικτύου που αναπτύχθηκαν όπως τη διοργάνωση θεματικών φόρουμ, συνεδρίων, οργάνωση επισκέψεων σε συνεργασία με φορείς της Αυτοδιοίκησης της Ελλάδας και χωρών της Ευρώπης αλλά και στις δύο εκθέσεις για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη Φρανκφούρτη και στο Στρασβούργο που προσέλκυσαν πλήθος επισκεπτών, στις ανταλλαγές νέων Δημοτικών Συμβούλων και στις εκδηλώσεις υποστήριξης φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις Χώρες της πρώην Σοβ. Ένωσης, στην Γεωργία και στην Ουκρανία καθώς επίσης και στα πολλαπλά ψηφίσματα που προώθησε και προωθεί το Δίκτυο σε κρίσιμες καταστάσεις, όπως πχ το μεταναστευτικό, και τις πιέσεις ανάλογα με τις δυνατότητες του, σε κυβερνήσεις, Δήμους και φορείς, όπου δραστηριοποιούνται τα μέλη του.

Η πρόεδρος ζήτησε την αξιοποίηση της εμπειρίας του δυναμικού των μελών του Δικτύου στην εξεύρεση Δήμων και οργανισμών για κοινά Ευρωπαϊκά προγράμματα η ακόμη και με στενότερη συνεργασία με τις επιτροπές της ΚΕΔΕ.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στους επόμενους στόχους του Δικτύου όπως η ενθάρρυνση των νέων ελληνικής καταγωγής να δραστηριοποιηθούν στην τοπική Αυτοδιοίκηση μιας και το ενδιαφέρον μειώνεται ανησυχητικά αλλά και τον μεγάλο στόχο, τη διεύρυνση του Δικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο που ξεκίνησε να δρομολογείται με συνεργασία των ελληνικής καταγωγής αυτοδιοικητικών στην Αυστραλία και τώρα δρομολογούνται οι επαφές με τον Καναδά.

Ολοκληρώνοντας η κυρία Ζαχαράκη απευθυνόμενη στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ είπε:

Αγαπητέ Δημήτρη, αγαπητά μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η λειτουργία του Δικτύου μας και η υλοποίηση των στόχων τα τελευταία 20 χρόνια ήταν εφικτή, γιατί είχαμε την στενή συνεργασία, την υποστήριξη την δική σας. Εσείς μας στηρίξατε σε κάθε στιγμή. Επίσης η γραμματειακή και τεχνική υποστήριξή της Ανατολική Α.Ε., του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ, ήταν και είναι σημαντική. Ιδιαίτερα, χωρίς αυτή την υποστήριξη, δεν θα μπορούσαμε να επιζήσουμε κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην πατρίδα μας και να συνεχίσουμε το έργο μας.”