Αποχώρησε από την πολιτική η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος της Βιέννης κα Μ. Βασιλάκου

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Η ελληνικής καταγωγής κορυφαία πολιτικός των Αυστριακών Πράσινων Μαρία Βασιλάκου και μέλος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, στις 26 Ιουνίου μεταβίβασε στη διάδοχό της τα αξιώματά της στη δημαρχία και στο κόμμα, αποχωρώντας έτσι από την πολιτική.

Η ίδια εμφανίζεται ευχαριστημένη με την εννιάχρονη θητεία της στο δεύτερο υψηλότερο αξίωμα στην πόλη που για δέκατη συνεχή χρονιά κατέχει το αξίωμα της πόλης με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα.

“Μπόρεσα να διεκπεραιώσω όλα εκείνα με τα οποία καταπιάστηκα, γεγονός που μου αναγνωρίζουν φίλοι και εχθροί. Ο αποχωρισμός από ανθρώπους με τους οποίους μεγαλώσαμε μαζί θα μου φανεί ιδιαίτερα δύσκολος”, δηλώνει η ίδια, έχοντας ήδη ανακοινώσει πριν από πολλούς μήνες την αποχώρησή της.

Η κυρία Βασιλάκου, σπούδασε ψυχολογία και γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, είχε εκλεγεί τον Ιούνιο του 2004 αρχηγός των Πρασίνων της Βιέννης και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας τους στην τοπική Βουλή.

Από το 2008 ήταν και αντιπρόεδρος των Πρασίνων της Αυστρίας, με τους οποίους εκλεγόταν στην τοπική Βουλή της Βιέννης από το 1996, ενώ από τον Νοέμβριο του 2010 έως σήμερα διετέλεσε αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια κυβερνήτης στη Βιέννη.