3ο Φόρουμ Ανταλλαγής Απόψεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

αναρτήθηκε σε: Εκδηλώσεις | 0

Ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 3 Ιουνίου στο δημαρχείο Γρεβενών το 3ο Φόρουμ Ανταλλαγής Απόψεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που διοργανώθηκε από την ΤΕΔΚ Ν. Γρεβενών και το Δίκτυο Ελλήνων Απόδημων Αιρετών της Ευρώπης με θέμα: «Περιβάλλον και Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ευρώπης».

Στο Φόρουμ παραβρέθηκαν ο Αντινομάρχης Γρεβενών κ. Νίκος Βέργος, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της περιοχής, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου των Αποδήμων, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διοίκησης, εκπρόσωποι της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. και πολίτες των Γρεβενών.

Ο πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης Δρ. Ηλίας Γαλανός, Δημοτικός Σύμβουλος Φρανκφούρτης, αναφέρθηκε στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων (περισυλλογή, εκμετάλλευση κλπ) στην πόλη του, η οποία ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1990 σε συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ο αντιδημάρχος του Δήμου Χαρινγκεϋ του Βόρειου Λονδίνου κ. Ισίδωρος Διακίδης, αναφέρθηκε στη διαχείριση των απορριμμάτων στη Βρετανία και στο δήμο του ειδικότερα καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εφαρμογή περιβαλλοντικών πολιτικών.

Ο Έπαρχος Φοινίκης κ. Ζήσος Λούτσης και ο Έπαρχος Μεσοποτάμου κ. Θεμιστοκλής Καϊσης ανέπτυξαν τα ιδιαιτέρα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αλβανία και ιδιαίτερα οι περιοχές τους στο νότιο τμήμα της, παρουσιάζοντας την άλλη όψη, της μη ανεπτυγμένης Ευρώπης.

Τέλος ο Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. κ. Βασίλης Παύλου αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα σημαντική και πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα αντιμετώπιση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή της Δημοτικής Μακεδονίας.