2η Συνεδρίαση – Τηλεδιάσκεψη Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, η 2η Συνεδρίαση– Τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η πρόεδρος της Σ.Ε. του Δικτύου κα Ιωάννα Ζαχαράκη, οι αντιπρόεδροι κ.κ. Γιώργος Κοντορίνης και Ιωάννης Τζίτζιος, ο Γραμματέας κος Ζήσος Λούτσης, ο ταμίας κος Αργύρης Παπάζογλου, καθώς και η κα Εύα Παπαδάτου εκ μέρους της ΓΓΑΕ.

Αφού έγινε μια γενική ενημέρωση από την πρόεδρο σχετικά με τις δραστηριότητες του Δικτύου από τις αρχές του χρόνου, ο αντιπρόεδρος της Σ.Ε. κoς Κοντορίνης, ενημέρωσε τα μέλη της Ε.Γ., για την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αυστραλία, καθώς και για τον ορισμό των εκπροσώπων της Ωκεανίας, στις συνεδριάσεις της Σ.Ε. του Δικτύου. Ειδικότερα, μέσα από εσωτερικές διαδικασίες, επιλέχθηκε να συμμετέχει ως παρατηρητής στη Σ.Ε, ο κος Lambros Tapinos πρώην δήμαρχος (2009-2014) και νυν δημοτικός σύμβουλος της πόλης Moreland, με αναπληρώτρια την Mary Lalios, εκλεγμένη 3 φορές δήμαρχος και νυν δημοτική σύμβουλος της πόλης Whittlesea. Η κα Lalios είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων της πολιτείας της Βικτώριας.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η πορεία έκδοσης του λευκώματος του Δικτύου, οργανωτικά θέματα σχετικά με την επόμενη συνεδρίαση της Ε.Γ. στη Μαριούπολη και η συμμετοχή της, στις εναρκτήριες εκδηλώσεις της «Μέγα Γιορτής» των Ελλήνων, καθώς και η διερεύνηση της δυνατότητας υποστήριξης του ζητήματος της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων, από τα μέλη του Δικτύου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.