200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ

αναρτήθηκε σε: Εκδηλώσεις, Νέα μας | 0

Με αφορμή την επέτειο έναρξης του ελληνικού αγώνα το 1821 για ανεξαρτησία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 6 Νοεμβρίου 2021 στο Δημαρχείο του Ντύσελντορφ πρωτεύουσας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία, η εκδήλωση που διοργάνωσε το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης σε συνεργασία με την Γερμανοελληνική Εταιρεία Düsseldorf και την Ακαδημία Αξιών υπό την αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κος Σάββας Αναστασιάδης πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Βουλής των Ελλήνων, ο Θεοφιλέστατος Επισκόπος Λεύκης κύριος Ευμένιος Ταμιωλάκης εκπρόσωπος της Ιεράς Ορθόδοξης Μητρόπολης Γερμανίας, Ο νέος Γενικός πρόξενος  στο Ντύσσελντορφ κος Βασίλειος ΚοΪνης.

Και η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” κα Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη με βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία της αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων με επικεφαλής τον κο Σάββα Αναστασιάδη πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Βουλής των Ελλήνων,και τους Α’ & Β΄ αντιπρόεδρους της επιτροπής κκ Ανδρέα Μιχαηλίδη και Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη αντίστοιχα, και των μελών της επιτροπής κου Δημητρίου Βαγενά και κας Ελένης Αγράφα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν δύο φιλέλληνες η Dr. Sigrid Skarpelis-Sperk, Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανοελληνικών Εταιρείων, MdB a.D. Εταιρειών για την προσφορά της στην προώθηση των ελληνογερμανικών σχέσεων και ο Dr. Fritz Vomhof School Skarpelis-Sperk, πρώην επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της περιφέρειας Βόρειας Ρηνανίας που προώθησε την ένταξη της Ελληνικής γλώσσας στα σχολεία ώστε οι νέοι ελληνικής καταγωγής να βρίσκονται πολιτιστικά και γλωσσικά και στις δύο κοινωνίες και πολιστισμούς.

Τη μουσική κάλυψη της εκδήλωσης ανέλαβε το μουσικό δίδυμο “NOTIOS ANEMOS ” Μαριάννα Ζορμπά (φωνή) και Εμμανουήλ Μανουσέλης (κιθάρα).

Την Εκδήλωση συντόνισαν η κ. Ιωάννα Ζαχαράκη πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, Αντιδήμαρχος Δήμου Solingen Γερμανίας και η κα Ευθαλία Μπικάκη πρόεδρος της Γερμανοελληνικής Εταιρείας Düsseldorf.