1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, Θεσσαλονίκη 1- 8 Ιουλίου 2003

αναρτήθηκε σε: Εκδηλώσεις | 0

Πάνω από είκοσι Νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Ελλάδα συναντήθηκαν από 1έως 8 Ιουλίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης και αντάλλαξαν εμπειρίες γύρω από θέματα που αφορούν τους νέους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η έναρξη των εργασιών της συνάντησης έγινε από το Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Χρ. Οικονομίδη, ενώ παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Μαγκριώτης , ο Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής κ. Παν. Σκανδαλάκης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σ. Καπετανόπουλος, η εκπρόσωπος του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Καλαϊτζή και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Δικτύου Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων Νεολαίας κ. Βαγιάκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διοργανώθηκαν δύο ημερίδες σε αίθουσα του δήμου Καλαμαριάς, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των νέων και η ανάγκη υπηρεσιών στήριξης, ο πολιτισμός ως μέσο έκφρασης των νέων και οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Αθήνα 2004».

Η κεντρική εισήγηση με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ευρώπη. Η Συμβολή των Νέων Αιρετών στη Σύγκλιση και την Ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» έγινε από τη γ.γ της Σ.Ε. του Δικτύου κ. Κάτια-Δαυίδ Χαρμαντά ενώ στις διαδικασίες της συνάντησης συμμετείχαν τα μέλη της Σ.Ε. κ. Γρ. Ζαρκάδας και η κ. Φ. Δρούμπουρα, δημοτικοί σύμβουλοι Φραγκφούρτης και Βρυξελλών αντίστοιχα.

Παράλληλα επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης , το Δήμο Μαδύτου , Συκεών και Τριανδρίας, εκδήλωση του Δήμου Θέρμης, τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, την περιοχή της Νάουσας και του Δήμου Καλλινδίων, το Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης το σπήλαιο των Πετραλώνων, τη Χαλκιδική και συναντήθηκαν με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών της συνάντησης, οι νέοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμφώνησαν να συνεχίσουν τη μεταξύ τους επικοινωνία, την προσπάθεια για ανάπτυξη διμερών σχέσεων και παράλληλα υπέγραψαν το κείμενο για την Ολυμπιακή Εκεχειρία.

Το πρόγραμμα έγινε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «youth for Europe» και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών- Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και της ΚΕΔΚΕ. Την οργανωτική υποστήριξη της συνάντησης είχε η Ανατολική Α.Ε..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ