Το Δεύτερο Ελληνικό Φεστιβάλ στο Ντίσελντορφ, πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη, 10 Μαϊου έως την Κυριακή, 13 Μαϊου 2018 στην κεντρική πλατεία Marktplatz, μπροστά από το Δημαρχείο

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Με την παρουσία των μελών του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, Δημήτρη Αξουργού δήμαρχου Schwerte, Ιωάννας Ζαχαράκη δημοτικής συμβούλου Solingen και αντιπροέδρου  του Δικτύου, Θωμά Παπαδόπουλου Περιφερειακού συμβούλου Hochtaunus Kreis και Ιωάννη Βατάλη δημοτικού συμβούλου Ντίσελντορφ ξεκίνησε το δεύτερο Ελληνικό Φεστιβάλ του Ντίσελντορφ, την Πέμπτη 10 Μαΐου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου 2018. Τα μέλη του Δικτύου παρουσίασαν τους σκοπούς του δικτύου και τόνισαν την σημασία της δραστηριοποίησης στα κοινά και κάλεσαν τα υπόλοιπα μέλη να επισκεφθούν το φεστιβάλ.

Η Ελληνική κοινότητα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη του Ντίσελντορφ, η οποία έχει έντονα ανεπτυγμένο το Ελληνικό επιχειρείν, ενώ στο κρατίδιο ζει η μεγαλύτερη κοινότητα Ελλήνων στην Ευρώπη με 130.000 μέλη.  

Μετά την επιτυχία που σημείωσε το 1ο φεστιβάλ με πάνω από 80.000 επισκέπτες  το 2ο στοχεύει να παρουσιάσει σε μεγαλύτερο κοινό, την Ελλάδα μέσα από τις Περιφέρειες, τους Δήμους και τις εταιρείες που συμμετέχουν παρουσιάζοντας την ελληνική ταυτότητα, τον πολιτισμό, τις τρέχουσες οικονομικές τάσεις, την ελληνική γαστρονομία και τον τουρισμό.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Μαίου 2018 στην Κεντρική πλατεία κεντρική πλατεία Marktplatz, μπροστά από το Δημαρχείο.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν αλλά και να δοκιμάσουν σε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας ελληνικά προϊόντα και να ενημερωθούν και να επιλέξουν τους επόμενους τουριστικούς προορισμούς τους με δυνατότητα άμεσης αγοράς πακέτων.