Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Οδησσού Gennadiy Trukhanov

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που ενώνουν τον ελληνικό με τον ουκρανικό λαό επιβεβαίωσαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Οδησσού Gennadiy Trukhanov, κατά τη σημερινή συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησαν στα γραφεία της Ένωσης.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Αντιδήμαρχος Οδησσού Pavel Vugelman και ο Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γ. Κρεμλής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τρόποι συνεργασίας των αυτοδιοικήσεων των δύο χωρών, για τη δρομολόγηση κοινών πρωτοβουλιών και συνεργειών αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, με στόχο την ενίσχυση   των τοπικών κοινωνιών.

Ειδικότερα συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία σε τομείς όπως ο πολιτισμός, το επιχειρείν αλλά και ο τουρισμός, με έμφαση στον Τουρισμό Υγείας ο οποίος αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική και στις δύο χώρες.

Ο κ. Πατούλης επικαλούμενος το συναισθηματικό δέσιμο με την πόλη της Οδησσσού εξαιτίας της ισχυρής παρουσίας του ελληνικού στοιχείου αλλά και της φιλοξενίας στην πόλη της Φιλικής Εταιρείας, επισήμανε στον κ. Trukhanov πως Αθήνα και Οδησσός είναι δύο πόλεις που τους ενώνουν πολλά και πρόσθεσε πως θα βαδίσουν μαζί σε μία προσπάθεια να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους και να αναδείξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Οδησσού ενημέρωσε τον κ. Πατούλη για τη δρομολογούμενη διοικητική μεταρρύθμιση που είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία με αιχμή την αποκέντρωση και του εξέφρασε τη βούληση να συνεργαστεί με την ελληνική αυτοδιοίκηση για την προώθηση δράσεων με αναπτυξιακό πρόσημο. Παράλληλα τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Οδησσό στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που γίνονται με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

περισσότερα …