Στο Σουηδικό κοινοβούλιο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης. – Επίσκεψη στην Ελληνική Πολιτιστική Στέγη της Στοκχόλμης

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Στοκχόλμη όπου έχει σειρά επαφών με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Σουηδίας και μέλη της ελληνικής ομογένειας, επισκέφθηκε το Σουηδικό κοινοβούλιο, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον Έλληνα βουλευτή Σουηδίας Σ. Δελλή.

Κατά την επίσκεψη στο κοινοβούλιο, το οποίο αριθμεί 349 βουλευτές, μαζί με τον κ. Πατούλη ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Solna και Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων αιρετών της Ευρώπης Γ. Κοντορίνης, ο Πρόεδρος της Ελληνοσουηδικής Επιτροπής Φιλίας Lars Mejern Larsson και ο Έλληνας Πρέσβης στη Σουηδία Δ. Τουλούπας.

Στο περιθώριο της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τον ιατρικό τουρισμό, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει πως η ενίσχυση του μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βραχίονα ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Με δεδομένο και την πληθώρα Ελλήνων ιατρών που δραστηριοποιούνται στη Σουηδία, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο να υποστηριχθεί το υψηλά εξειδικευμένο και άριστα καταρτισμένο επιστημονικό ιατρικό δυναμικό της χώρας μας.

«Ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής ιατρικής κοινότητας και επισκεπτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.