Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν αιρετοί από τη Γερμανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Ρωσία, Κύπρο, από την ΚΕΔΕ και μέσω skype εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Τις εργασίες της συνεδρίασης χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Ζουράρις, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Γιώργος Πατούλης, μέσω skype, ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου Δήμαρχος Λάρνακας κος Ανδρέας Βύρας και ο Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Θόδωρος Χατζηπαντελής.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τον προγραμματισμό της λειτουργίας και των δράσεων του Δικτύου για το επόμενο εξάμηνο, την προετοιμασία των εκλογοαπολογιστικών διαδικασιών, που για ακόμη μία φορά θα υλοποιηθούν μέσω του διαδικτύου την επόμενη χρονιά και την οργάνωση επίσκεψης αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή επίσης ενημερώθηκε μέσω επιστολής από την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας, για την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης και ομόφωνα αποφάσισε να ενημερώσει τα μέλη του Δικτύου και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, για την κατάσταση της ομογένειας στη Νοτιο-Ανατολική Ουκρανία και να ζητήσει τη συνδρομή τους, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που αυτή αντιμετωπίζει, με κυριότερο θέμα την αποστολή φαρμακευτικής βοήθειας καθώς και την περεταίρω υποστήριξη των προγραμμάτων φιλοξενίας εκ μέρους των Δήμων της χώρας μας, που οργανώνονται από το ΥΠΕΞ/ΓΓΑΕ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής «ταξίδεψαν» μέσα από σχετική παρουσίαση του τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην πόλη του σήμερα και του αύριο όπως τη σχεδιάζει ο Δήμος. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μνημεία της, μέσω περιήγησης-ξενάγησης , που οργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, επισκέφθηκαν, συνοδεία στελεχών της HELEXPO – ΔΕΘ, την έκθεση PHILOXENIA 2017 όπου και τους δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.