Και πάλι δήμαρχος Whittlesea (North Melbourne) η ομογενής Κρις Παυλίδη

αναρτήθηκε σε: Νέα μας | 0

Την δεύτερη θητεία της ως δήμαρχος άρχισε προ ημερών η ομογενής Κρις Παυλίδη (φωτό), που εκλέχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος Whittlesea, στα βόρεια προάστια της Μελβούρνης, το 2007.

Η εκλογή της κ. Παυλίδη, που σημειωτέον είναι και μέλος του Δ.Σ. της Πρόνοιας, έλαβε χώρα την Πέμπτη το βράδυ. Στην θέση της αντιδημάρχου στο Whittlesea εκλέχθηκε η Emilia Lisa Sterjova.

Στον Δήμο Whittlesea ζουν πάνω από 12.000 δημότες ελληνικής καταγωγής.

Η κ. Παυλίδη στην ομιλία της προς τους δημότες της κατά την ορκωμοσία της έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αλλά και στην καταπολέμηση του τζόγου που αποτελεί μεγάλη μάστιγα για την περιοχή.

Μιλώντας στον «Νέο Κόσμο» για τα όσα θέλει να επιτύχει κατά την νέα θητεία της, η κ. Παυλίδη έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που καταβάλει χρόνια τώρα ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ο αριθμός των ελληνικής καταγωγής νέων γυναικών.

«Από τη θέση της δημάρχου μπορώ να κάνω ακόμα περισσότερα» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Εντός των επομένων εβδομάδων θα στείλουμε επιστολές στα σχολεία της περιοχής ζητώντας από όσες μαθήτριες θέλουν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα καθοδήγησης (mentoring) στις αρχές του χρόνου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Καλώ τις ελληνικής καταγωγής μαθήτριες των σχολείων του Δήμου μας να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Η ομάδα νέων γυναικών που θα επιλεχθεί θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο πλευρό μου και στο πλευρό των συνεργατών μου προκειμένου να αποκτήσει μία εκ των έσω αντίληψη για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Δήμος» ανέφερε η κ. Παυλίδη.

Αξίζει σ’ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι στον Δήμο Whittlesea ζουν συνολικά 200.000 περίπου κάτοικοι.

Πηγή: ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ