ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Στρασβούργο 25/5-1/6/2004

αναρτήθηκε σε: Εκδηλώσεις | 0

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, παρουσιάσθηκε από τις 25 Μαΐου έως 1 Ιουνίου η Έκθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη με θέμα:

“Η Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα – Πολιτιστική Επιταγή”

Η παρουσίαση της Έκθεσης έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Συμβουλίου της Ευρώπης γενικότερα, και κατ’ επέκταση, της διεθνούς κοινότητας, σχετικά με το ζήτημα της Επανένωσης των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Η Έκθεση διοργανώθηκε – στο πλαίσιο της Ολομέλειας του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης – με πρωτοβουλία του Δικτύου Ελλήνων Αποδήμων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης από την ΚΕΔΚΕ και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού και με συμμετοχή της Ελληνικής Κοινότητας Αλσατίας και Περιχώρων.

Την εναρκτήρια εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σημαίνουσες προσωπικότητες καθώς και υψηλά στελέχη των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων που εδρεύουν στο Στρασβούργο, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Σ.τ.Ε. κ. Peter Shieder, Δήμαρχοι, οι πρέσβεις των 45 κρατών-μελών του ΣτΕ, καθώς και νομάρχες και δήμαρχοι από το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά και στις εργασίες του Κογκρέσου.

Την έναρξη της έκθεσης έκανε ο επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο ΣτΕ, πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Γεροκωστόπουλος, το μεσημέρι της Τρίτης 25 Μαίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Βαν Στάα, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Ιωάννης Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Ευγένιος Χαϊτίδης, ο Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αποδήμων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, κ Γρηγόρης Ζαρκάδας και από το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη ο κ. Σπύρος Μερκούρης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ